Ministrul de Interne, noi declarații despre părăsirea localității după 15 mai. Marcel Vela le-a transmis un anunț important cetățenilor

Ministrul de Interne, noi declarații despre părăsirea localității după 15 mai. Marcel Vela le-a transmis un anunț important cetățenilor © Arhivă

Marcel Vela a făcut astăzi, 12 mai, noi declarații în ceea ce privește părăsirea localității de domiciliu după data de 15 mai, atunci când România iese din starea de urgență și intră în starea de alertă. Iată ce mesaj important le-a transmis ministrul de Interne cetățenilor!

Ministrul de Interne a transmis la Antena 3 că cetățenii vor putea părăsi localitatea de domiciliu doar cu declarație pe proprie răspundere începând cu data de 15 mai. Potrivit spuselor sale, în această situație se va rămâne pe varianta declarației scrise.

„Rămânem pe varianta declarației scrise. Ideea e că această declarație va cuprinde în formularul ei puncte pentru a fi marcate compatibile cu regulile de deplasare în afara localității, reguli pe care noi le-am anunțat de sâmbătă, prin care oamenii pot să se deplaseze în afara localității pentru patru motive prevăzute în tot ce înseamnă excepții la unele restricții de deplasare”, a spus Marcel Vela la Atntena 3.

În continuare, Marcel Vela a spus că este mulțumit de modul în care cea mai mare parte a românilor au demonstrat că au fost responsabili.

„98% dintre români, în starea de urgență, au fost foarte serioși, au respectat toate regulile, nu am niciun motiv să mă îndoiesc în legătură cu ceea ce afirmă cetățenii români. Ceea ce s-a reușit în aceste două luni, și mă refer strict la numărul de decese relativ mic, comparativ cu alte state din UE, care au mii de decese, arată că măsurile luate de noi au fost corecte, dar și românii au fost extrem de responsabili”, a mai spus ministrul de Interne.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro