Ministrul de Interne: „Prețurile la utilități publice, gaze, salubritate, carburanți, apă, electricitate nu mai pot fi majorate peste nivelul practicat pe 29 martie”

Ministrul de Interne: „Prețurile la utilități publice, gaze, salubritate, carburanți, apă, electricitate nu mai pot fi majorate peste nivelul practicat pe 29 martie” © Pixabay

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat duminică seara Ordonanța Militară nr. 4, în contextul Stării de Urgență valabilă în țara noastră din cauza epidemiei de COVID-19. 

„Prețurile la utilități publice, gaze, salubritate, carburanți, apa, electricitate nu mai pot fi majorate peste nivelul practicat pe 29 martie. Aceste prețuri pot doar să scadă”, a spus Marcel Vela.

În continuare, acesta a anunțat că în blocuri vor fi puse dispozitive cu soluții dezinfectante și vor avea loc dezinfecții.

„Autoritățile locale vor monta dispozitive cu soluții dezinfectate la toate intrările blocurilor și vor efectua dezinfecții în spațiile de la intrarea în blocuri”, a mai declarat acesta.

Vești bune pentru bătrâni

Marcel Vela a anunțat că bătrânii se vor putea deplasa pentru tratament şi în afara intervalului 11-13.

„Am clarificat cu privire la circulaţia pesoanelor de peste 65 de ani un interval orar în care pot rezolva și probleme de natură medicală - tratamente oncologice, dializă - deplasare care se poate face cu mijoace proprii sau cu ale familiei, mijloace sanitare - acestea pe întreaga perioadă a zilei.

Am permis deplasarea în afara gospodăriei persoanelor de peste 65 de ani, între 20 - 21 pentru nevoile animalelor de companie. Nu este nevoie în acest caz de declaraţie”, a precizat ministrul Marcel Vela, duminică, la sediul MAI.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro