Ministrul Educației a anunțat ce se întâmplă cu examenele. 15.000 de cadre didactice au renunţat la grevă
Publicat pe 06.06.2023 la 18:17 Actualizat pe 06.06.2023 la 18:17
Dacă în urmă cu câteva zile se lua în calcul ca examenele naționale să fie amânate în contextul grevei profesorilor, iată că acum ministrul Educației vine cu noi informații despre examene, asta după ce 15.000 de cadre didactice au renunţat la grevă.
- Ministrul Educației a spus ce se întâmplă cu examenele
- 15.000 de cadre didactice au renunţat la grevă
Greva profesorilor a schimbat complet calendarul de desfășurare al evenimentelor scoalre. Chiar și examenele sunt puse în pericol, însă, momentan examenele naționale nu se amână chiar dacă greva generală continuă.
Ce se întâmplă cu examenele în contextul grevei profsorilor
În urmă cu puțin timp, ministrul Educației a anunțat că în ultimele 5 zile aproximativ 15 mii de angajați din învățământ au renunțat la proteste. Totuși, momentan nu sunt motive pentru modificarea calendarului de examen.
Mai mult decât atât, în cadrul celui mai recent sondaj lansat online printre membrii de sindicat, s-a arătat, cu majoritate de voturi că aceștia nu vor să renunțe la revendicările salariale. Însă, în cele mai multe orașe din țară protestele au continuat.
Ce a declarat ministrul Educației
Recent, la Ministerul Educației a avut loc o întâlnire a oficialilor cu reprezentanți ai profesorilor, părinților și elevilor. Așadar, este prima oară când ministrul Ligia Deca a luat pulsul grevei, pe baza informațiilor din județe.
"Din momentul adoptării ordonanței și până astăzi avem circa 15000 de angajați din educație care au ieșit din grevă. 10 mii sunt cadre didactice. Avem o mie de școli unde nimeni nu face grevă.", a declarat Ligia Deca, Ministrul Educației.
Guvernul a aprobat creșterea salariilor din educație
De curând, Guvernul a intrat într-o ședință importantă. Aceasta a avut ca scop aprobarea OUG de majorare a salariilor.
În urm,a ședinței au început negocierile cu sindicaliștii, care au fost nemulțumiți de ofertele Guvernului, la fel ca până acum. Se pare că majorarea cu 1.000 lei brut a personalului didactic și cu 400 lei brut a personalului nedidactic nu li s-a părut suficient.
”În acest moment greva continuă, ca să fie foarte clar. Nu au acceptat (membrii de sindicat - n. r.) nici varianta cu 1.000 de lei. Au cerut să fie suma mai mare. Dublarea acelei sume, 2.000 de lei net. Era vorba de 1.000 de lei brut lunar, e vorba de 2.000 de lei.”, a declarat Simion Hăncescu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, conform observatornews.ro.