Ministrul Educației a anunțat noua structură a anului școlar 2022-2023. Anunț de ultim moment
Publicat pe 30.03.2022 la 17:08 Actualizat pe 30.03.2022 la 17:22
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, susține în aceste momente declarații de presă, astfel că a anunțat numeroase schimbări în programa școlară a anului 2022-2023. Iată despre ce este vorba, de fapt, și ce modificări s-au luat în calcul începând chiar de astăzi! Informații de ultim moement!
- Noi modificări pentru strcutura școalră!
- Informații de ultim moment de la conferința de presă
În urmă cu scurt timp, Sorin Cîmpeanu a declarat că noua structură a anului școlar va avea module de învățare de 6-7-8 săptămâni, care vor fi amestecate cu vacanțe scurte, ceea ce nu s-a mai întâmplat până acum în sistemul de învățământ din România.
Ministrul Educației despre noua structură a anului școlar 2022-2023
Oficial, noua structura a anului școlar 2022-2023 a fost schimbată. Ministrul Educației a precizat că începând de anul acesta, sistemul de învățământ o să aibă parte de o schimbare, și anume toată perioada anului școlar o să fie distribuit pe mai multe modele.
Iată cum a organizat Sorin Cîmpeanu modulele despre care a vorbit recent într-o conferință de presă:
-► 5 septembrie-21 octombrie – modulul 1 de școală
-► 24-30 octombrie – vacanță de toamnă pentru toți elevii
-► 31 octombrie – 22 decembrie – modulul 2 de școală
-► 23 decembrie – 8 ianuarie 2023 – vacanța de iarnă
-► 9 ianuarie – 6 aprilie – modulele 3 și 4 de școală
-► 8 aprilie – 23 aprilie – vacanța de primăvară
-► 19 aprilie – 16 iunie – modulul 5 de școală
-► 17 iunie – 4 septembrie – vacanța de vară
"Structura anului școlar 2022-2023. Am reușit să ajungem la un consens, care este confirmat de orice expert care un minim de noțiune în pedagogie. Este vorba de nevoia de a alterna module de învățământ cu repaus.", a declarat ministrul Educației.
Școala începe mai devreme începând de anul acesta
Dacă până acum deschiderea anului școlar era mereu după data de 10 septembrie, fiind variabil în funcție de când pică ziua de luni, ei bine, anul acesta situația este clară, și anume că o să înceapă chiar pe 5 septembrie.
"Propunerea a fost ca școala să înceapă în 5 septembrie. Să intre în vacanță la finalul lunii octombrie - 24-30 octombrie.După această vacanță urmează modului 2. Apoi urmează a doua vacanța din 23 decembrie până în 8 ianuarie. Apoi urmează modulul 3 în 9 ianuarie, luni. Se va derula până în februarie, când va fi a 3-a vacanță. O săptămână de vacanță mobilă în februarie. După această vacanță urmează al 4-lea modul până la vacanța de sărbătorile pascale 8-23 aprilie. Urmează modulul 5 și ultimul, care se derulează până în data de 16 iunie. Cea de-a cincea vacanță este și cea mai mare, vacanța de vară care urmează să înceapă pe 17 iunie și să dureze până în data din septembrie, când va începe anul școlar următor.", se arată în conferința de presă susșinută de ministrul Educației.
De asemenea, tot Sorin Cîmpeanu a pus și problema eliminării tezelor obligatorii, care ar uram să fie înlocuite cu evaluările standardizate, iar pe parcursul anului, profesorul este liber să organizeze evaluarea pe disciplină, când dorește, fără a mai fi obligat să se înacdreze într-un termen anume.