Ministrul Sănătății, despre situația îngrijorătoare a Sucevei: „Este o degringoladă în care nu știm care este bolnav, care este în izolare”

Ministrul Sănătății, despre situația îngrijorătoare a Sucevei: „Este o degringoladă în care nu știm care este bolnav, care este în izolare” © gov.ro

Invitat la Antena 3, Ministrul Sănătății a vorbit despre situația îngrijorătoare în care se află Suceava, primul oraș intrat în carantină. Potrivit spuselor sale, în acest oraș este degringoladă.

Ministrul Sănătății a făcut câteva declarații legate de vizita sa din Suceava. Acesta a mărturisit că acolo este o degringoladă în care nu știm cine e bolnav, cine se află în izolare, cine și-a terminat perioada de izolare sau cine stă acasă care stă acasă de teama pandemiei de coronavirus.

„Astăzi, venind la suceava, la o săptămână de când mai fusesem, am revăzut să spunem un moment în care parcă lumea a stat în loc. (...) Este o degringoladă în care nu știm care este bolnav, care este în izolare, care și-a terminat izolarea, care stă acasă de frică. Toți acești oameni trebuie să-și recapete încrederea, dar încrederea nu ți-o poți face decât să ai tot ce-ți trebuie, ca materiale sanitare, ca echipament, ca medicamente, dar să ai și un cap limpede care poate să-ți arate o luminiță de la capătul tunelului”, a spus Ministrul Sănătății la Antena 3.

În continuare, acesta a povestit că Suceava a ajuns în această situație din cauza unui cumul de nereguli.

„Este un cumul de nereguli: mai multe cazuri, un aflux mare de concetățeni care au venit de afară, mai multe cazuri tratate într-un context pe care nu-l bănuia nimeni, niște informații care au fost omise sau nu s-au știut, o analiză într-un alt context decât în cel în care îl avem azi. (...) Am avut o diseminare în masă. Am avut o transmitere care n-a mai putut fi controlată”, a mai declarat Ministrul Sănătății.   
 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro