Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: Constanța și Brașov, noi focare de coronavirus

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: Constanța și Brașov, noi focare de coronavirus © arhivă

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut noi precizări în contextul epidemiei de coronavirus. Acesta a anunțat că alte două orașe din România ar putea deveni, în curând, focare de coronavirus. Vorbim despre Constanța și Brașov. 

Sâmbătă seară, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că, în scurt timp, la nivelul României ar putea apărea două noi focare de coronavirus. 

„În măsura evoluției accelerate a transmiterii locale, cu afectarea în marea majoritate a personalului medical, ne gândim la alte măsuri pentru a proteja personalul medical, dar și pentru a limita acele focare care sunt în dezvoltare”, a declarat Nelu Tătaru la Antena 3.

Ministrul a precizat că se referă la Constanța și Brașov, acolo unde a confirmat, de asemenea, existența unor focare în spitale. Căderea personalului medical din aceste două orașe ar însemna o activitate limitată, motiv pentru care, spune Nelu Tătaru, sunt necesare măsuri.

„Având în vedere afluxul de persoane care vor veni, ne așteptăm la o accelerare a acestui focar. Cele două focare sunt, în general, în zonele medicale, dar există o foarte mare probabilitate de extindere și la populație.

Căderea personalului medical înseamnă efectiv o activitate limitată în acele zone și atunci trebuie luate măsuri în consecință”, a mai explicat Nelu Tătaru, în direct la Antena 3.

Nelu Tătaru: „La Suceava e degringoladă”

Recent, ministrul Sănătății a vorbit despre situația din Suceava, primul focar de coronavirus din România. Nelu Tătaru a constatat la Suceava un cumul de nereguli, dar și „un aflux mare de cetățeni veniți din afară, mai multe cazuri tratate într-un context pe care nu-l bănuia nimeni, niște informații omise sau neștiute. Am avut o transmitere care n-a mai putut fi controlată”.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro