Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: ”Ne aşteptăm la un al doilea val de COVID-19 în octombrie-decembrie”
Publicat pe 02.05.2020 la 15:05 Actualizat pe 02.05.2020 la 15:06
Lucrurile par să se agraveze în contextul pandemiei de coronavirus! Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut declarații îngrijorătoare cu privire la cel de-al doilea val de COVID-19 din România!
Lucrurile par să se agraveze în contextul pandemiei de coronavirus! Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut declarații îngrijorătoare cu privire la cel de-al doilea val de COVID-19 din România!
Ministrul Sănătății a făcut astăzi declarații îngrijorătoare cu privire la cel de-al doilea val de COVID-19 din România. Nelu Tătaru susține că acesta se va declanșa în lunile octombrie-decembrie, însă ține foarte mult de întorsătura pe care o vor lua lucrurile în momentul de față.
De asemenea, ministrul a declarat că există speranță de relaxare, dat fiind faptul că oamenii s-au conformat cu restricțiile impuse din această perioadă.
”Ne aşteptăm pentru octombrie-decembrie la un al doilea val, dar ţine foarte mult de cum trecem de acest val. Avem trei zile care altădată erau zile de vacanţă, suntem după două luni în care răbdarea populaţiei a fost pusă la încercare, dar oamenii trebuie să înţeleagă că răbdarea este pentru ei. Am avut momentul Sărbătorilor Pascale gestionat bine, iar dacă şi momentul 1-3 mai va fi gestionat bine, va însemna şi o speranţă la relaxare“, a declarat ministrul Sănătăţii.
Nelu Tătaru a ținut să precizeze că, în momentul de față sunt 70 de puncte de testare în întreaga ţară, iar problema cea mai mare este că nu poate fi extinsă această capacitate la 10.086 de teste pe zi, deoarece nu există suficient personal.
“În acest moment sunt 70 puncte de testare în ţară, iar capacitatea aparatelor este 10.086 de teste pe zi. Asta nu înseamnă că atâtea teste se fac. Nu contează doar aparatul, contează şi resursa umană. Nu putem avea pretenţia ca cineva care a fost instruit patru zile, n-a mai lucrat poate din rezidenţiat sau din facultate pe un aparat să poată gestiona acel aparat cum fac cei care lucrează de 10-20 de ani. De asta avem şapte, opt sau nouă mii de teste pe zi în loc de zece mii“, a adăugat el.