Ministrul Sănătăţii, reacţionează în cazul copilului intrat în comă la o clinică stomatologică din Piteşti

Ministrul Sănătăţii, reacţionează în cazul copilului intrat în comă la o clinică stomatologică din Piteşti © Pixabay

Cazul copilului din Piteşti care a intrat în comă după o vizită la stomatolog a scandalizat pe toată lumea.

Minorul a ajuns la clinica stomatologică pentru mai multe tratamente de specialitate şi nimic nu avea să preconizeze ceea ce urma să se întâmple.

După ce medicul anestezist i-a efectuat copilului mai multe anestezii, minorul a intrat în stop cardio-respirator şi a ajuns în stare gravă la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti.

În urma acestei tragedii, Victor Costache, ministrul Sănătăţii, a reacţionat şi el în cazul copilului intrat în comă la Piteşti. Acesta a declarat că în clinica respectivă nu au fost respectate normele minime de securitate, urmând să se facă verificări în acest caz.

„Este o dramă şi suntem alături de familie. Suntem revoltaţi să ştim că este o practică şi mă bucur că avem şansa să transmitem acest mesaj întregii ţări şi tuturor celor care în cabinete stomatologice folosesc fără autorizatie această anestezie generală intravenoasă cu propofol. Din câte ştiu eu a fost un cocktail cu propofol dormicum fără a respecta normele minime de securitate. Anestezia generală poate fi dată în structuri sanitare acreditate. Nu putem da anestezie generală unde considerăm că se poate da anestezie generală. Transmitem un mesaj medicilor anestezişti să înceteze aceste practici. Din păcate nu este un fenomen punctual. Se întâmplă pe larg la nivel naţional. A trebuit să se întâmple o tragedie ca să fie demascat acest fenomen şi vă transmit fermitatea echipei noastre pentru a înceta aceste practici”, a afirmat ministrul.

După ce minorul a ajuns în stare gravă la spital, clinica stomatologică din Piteşti s-a ales cu o amendă de 20.000 de lei pentru nerespectarea obiectului de activitate înscris în Autorizaţia Sanitară de Funcţionare. De asemenea, atât medicul stomatolog, cât şi medicul anestezist au fost audiaţi.

În acest caz, oamenii legii din Piteşti au deschis o anchetă pentru a se stabili cine se face vinovat de această tragedie.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro