Mircea Beuran, demis. Spitalul Floreasca, amendat cu 200.000 de lei după cazul pacientei care a ars ca o torţă

Mircea Beuran, demis. Spitalul Floreasca, amendat cu 200.000 de lei după cazul pacientei care a ars ca o torţă © Hepta

Informaţii de ultimă oră în cazul scandalului de la Spitalul Floreasca. După ce o pacientă a ars ca o torţă pe masa de operaţii în urma unei erori medicale şi ulterior a decedat, Spitalul Floreasca va fi amendat cu 200.000 de lei. De asemenea, Mircea Beuran, şeful secţiei de chirurgie, va fi demis din funcţie.

Cazul femeii de 66 de ani care a ars pe masa de operaţii de la Spitalul de Urgenţă Floreasca a şocat o ţară întreagă. Pacienta a murit pe patul de spital, după câteva zile. Operaţia la care femeia a ars ca o torţă a avut loc la jumătatea lunii decembrie şi a ajuns în atenţia publică spre finalul anului. Din această cauză, există suspiciuni în privinţa muşamalizării. 

După ce incidentul a ajuns în presă, au început şi măsurile. Luni, 6 decembrie, Mircea Beuran, şeful secţiei chirurgie, va fi demis din funcţie, potrivit stirileprotv.ro.

Profesorul Mircea Beuran a susţinut că a ajuns la spital după incident, deşi numele său apărea în protocolul medical, fiind şeful echipei şi cel care a coordonat întreaga intervenţie chirurgicală. 

″Mi se aduce la cunoştinţă că îmi responsabilizez tot actul, eu cred că nişte oameni care înţeleg lucrurile la etapă, nu poţi să-i pui în spate unui om care nu-i acolo, cum nici cei care operau nu aveau nicio treabă cu de ce s-a aprins bolnavul.″⁣, declara Mircea Beuran.

De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică a sancţionat managementul spitalului Floreasca cu o amendă în valoare de 200.000 de lei. 

În acest caz au fost deschise patru anchete.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro