Monica Anisie, ministrul Educației: „Nu luăm în calcul înghețarea anului școlar”

Monica Anisie, ministrul Educației: „Nu luăm în calcul înghețarea anului școlar” © Facebook

După ce luni dimineața, vicepremierul Raluca Turcan a anunțat că este luat în calcul scenariul înghețării  anului școlar 2019 - 2020, din cauza pandemiei de coronavirus, acum ministrul Educației clarifică întreaga situație. 

Turcan a declarat că pentru această situație există trei scenarii de luat în calcul: unul ar fi ca anul școlar să continue și examenele să fie ca și până acum, al doilea ar presupune amânarea examenelor, iar cel de-al treilea scenariu presupune înghețarea anului școlar.

În acest context, ministrul Educației a ieșit public și a clarificat situația școlilor, în plină pandemie de coronavirus.

„Nu luăm în calcul înghețarea anului școlar. Noi ne preocupăm de modul în care elevii își continuă învățarea de acasă și obiectivul Ministerului Educației este ca niciunul dintre elevi, studenți sau profesori să nu aibă de suferit”, a spus Monica Anisie, conform Antena 3.

Cât despre declarațiile Ralucăi Turcan, legate de înghețarea anului școlar, ministrul Educației a declarat că vicepremierul se referea la scenariile pe care și alte state europene le iau în calcul.

„Cred că în acest moment nu este cazul să discutăm despre un astfel de scenariu, pentru că Ministerul Educației și experții în educație din cadrul ministerului nu îl iau în calcul. Cred că la acest moment cel mai important lucru este să ne concentrăm asupra siguranței și sănătății fiecăruia dintre noi”, a adăugat Monica Anisie.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro