Monica Pop, atac dur la adresa dr. Virgil Musta, după ce acesta a declarat ca au murit șase pacienți cu COVID-19 de la „ceaţă”
Publicat pe 12.11.2020 la 13:00 Actualizat pe 12.11.2020 la 13:15
Un scandal de amploare a început la Timișoara, după ce șase pacienți, cu forme grave de COVID-19, au murit la Spitalul „Victor Babeș”. Responsabilul de viețile lor, dr. Virgil Musta, șeful secției de Boli Infecțioase s-a contrazis în declarații: ba au murit din cauza lipsei paturilor de la ATI, ba din cauza...ceții! Monica Pop a venit cu un răspuns dur la această afirmație incredibilă.
- Dr. Vigil mustafa a afirmat că șase pacienți cu COVID-19 au murit din cauză că era ceață afară.
- Medicul Monica Pop îl acuză de genocid.
Întreaga poveste a început în decursul serii de duminică. Atunci, șase oameni, bolnavi de coronavirus, s-au stins în Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara. Persoana responsabilă, adică șeful secției de Boli Infecțioase, dr. Virgil Musta a dat vina, inițial, pe sistemul de sănătate românesc.
Prima afirmație: Nu sunt locuri la ATI
Dr. Virgil Mustafa a explicat moartea pacienților prin lipsa locurilor disponibile la Terapie Intensivă, în unitatea medicală oe care o conduce.
„Au murit șase, erau cazuri grave, trebuiau transferate în Terapie și nu aveam loc în Terapie. Saturează și nu mai avem loc unde să-i punem, îi punem la oxigen maxim, dar situația este foarte dificilă, atât timp cât Terapiile sunt pline.”, a declarat, luni, medicul Virgil Musta.
Această afirmație i-a fost contrazisă de însuși președintele României, Klaus Iohannis. Acesta l-a contrazis, spunând că de vină a fost lipsa de coordonare dintre spitale, întrucât la Timișoara ar mai fi existat locuri disponibile.
„Este un aspect care se referă la comunicarea între spitale, și aici este loc de mai bine. Am fost informat în această seară că ar fi fost locuri chiar în Timișoara, doar că unii cu alții nu s-au întâlnit și comunicarea a fost suboptimală.
Sper să nu se repete aceste lucruri și, în realitate, nici nu este neapărat nevoie să vorbească directorii de spitale între ei, pentru că există Departamentul pentru Situații de Urgență care centralizează aceste solicitări și care se preocupă și de transportul pacienților într-un loc unde sunt paturi disponibile", a declarat, marți seară, preşedintele Klaus Iohannis.
A doua declarație: au murit de la...ceață
Dr. Virgil Mustafa a venit, ulterior, cu o explicație de-a dreptul șocantă. El a spus că, inițial, mesajul său nu a fost bine înșeles. Cei șase pacienți nu ar fi murit din lipsa locurilor, ci chiar pe secția de Terapie Intensivă.
„Poate nu am fost bine înţeles sau poate nu m-am exprimat eu foarte bine, dar am spus că au decedat şase pacienţi pe secţie, cu forme severe de COVID-19. În această boală, există evoluţia rapidă şi se decompensează.
Colegii de la ATI au intervenit, dar nu a mai fost timp de mutare pe Secţia ATI. Ei sunt pacienţi care au murit pe secţie. Cauza nu este că nu erau locuri pe ATI, ci că s-au decompensat comorbidităţile", s-a contrazis, marţi seară, medicul Virgil Musta, potrivit news.ro.
Mai mult decât atât, doctorul a adus o explicație șocantă: a dat vina pe vremea de afară. Motivul pentru care oamenii au murit pe capete în spital la Timișoara a fost ceața!
„Revenind la cei şase pacienţi decedaţi, nu ştiu din ce motiv s-au decompensat atât de rapid, toţi în acelaşi interval orar. Era o zi cu ceaţă şi se ştie că ceaţa afectează afecţiunile pulmonare. Cei şase pacienţi aveau vârste cuprinse între 68 - 70 de ani şi au decedat pe Secţiile Pneumologie 4 şi Boli Infecţioase 2", a mai completat Musta.
Medicul Monica Pop îl acuză pe Musta de genocid
Răspunsul la declarațiile halucinante nu a întârziat să apară. Cea care a venit cu o reacție extrem de dură a fost renumitul medic Monica Pop.
„Ce s-a întâmplat e genocid. Nu avea cum să se întâmple așa ceva, nimeni nu moare de la ceață. E inadmisibil ce s-a întâmplat. Cum e posibil să anunți în media că nu ai avut locuri și apoi să spui că au murit de la ceață.
Nu pot să cred că s-a putut întâmpla așa ceva și că un medic poate să afirme așa ceva. Jumătate din populația României ar muri, dacă s-ar muri de la ceață", a spus Monica Pop, potrivit stiripesurse.ro.
CITEȘTE ȘI: Oamenii de știință au descoperit că oboseala post-COVID se resimte indiferent de gravitatea bolii