Motivul atacului de la mall-ul din Brăila. Autorul, supărat că trebuia să plece la muncă în străinătate

Motivul atacului de la mall-ul din Brăila. Autorul, supărat că trebuia să plece la muncă în străinătate © arhivă

Ies la iveală detalii cutremurătoare în cazul atacului de la mall-ul din Brăila. Înainte de a încerca să omoare nouă persoane, Marius Valentin Parfenie, în vârstă de 21 de ani, i-a spus verişoarei sale motivul pentru care, ulterior, a făcut gestul şocant.

La mai bine de un an de la producerea atacului de la mall-ul din Brăila, s-a aflat şi motivul pentru care Marius Valentin Parfenie a încercat să ucidă nouă persoane. În acea dimineaţă, bărbatul i-a spus verişoarei sale că "e foarte supărat pentru că nu mai suporta ce se întâmplă în ţara asta în care lucrurile nu funcţionează firesc, iar el e nevoit să plece în străinătate", potrivit Libertatea.

Practic, bărbatul era nemulţumit de cum o duce în România şi se hotărâse să plece la muncă în străinătate. Însă, până a face acest pas, a decis "să aplice o lecţie comunităţii".

Ce s-a întâmplat cu bărbatul, după atac

Noiembrie 2018. Marius Valentin Parfenie a înjunghiat de zece ori un bărbat şi i-a furat autoturismul. Apoi, a condus spre centrul comercial din Brăila. Pe drum, a spulberat alţi doi bărbaţi. Ajuns la mall, Marius Valentin Parfenie a lovit în plin şase persoane, dintre care doi copii.

Bărbatul a fost trimis în judecată pentru trei tentative de omor calificat. În luna decembrie a anului 2019, Marius Valentin Parfenie a fost condamnat la 30 de ani de închisoare şi obligat să le plătească victimelor sale daune în valoare totală de 815.000 lei. 

Condamnarea lui Marius Valentin Parfenie nu este definitivă. De altfel, bărbatul a atacat decizia, iar dosarul se află acum la Curtea de Apel Galaţi. Primul termen al procesului este stabilit pe 17 ianuarie.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro