Motivul pentru care cei 300 de rromi au minţit că s-au întors în ţară din Germania, nu din Italia: „Îi bagă la închisoare”

Motivul pentru care cei 300 de rromi au minţit că s-au întors în ţară din Germania, nu din Italia: „Îi bagă la închisoare” © Arhiva

Cei aproape 300 de rromi care au minţit că vin din Germania, nu din Italia au avut un motiv pentru care au recurs la acest gest. Oamenii s-au întors în ţară şi au declarat la vamă că vin din Germania. Însă, autorităţilor li s-a părut extrem de ciudat faptul că toţi se îndreptau către aceeaşi localitate.

Imediat cum oamenii au ajuns în localitatea Valea Moldovei, primarul a deschis o anchetă pentru a afla adevărul despre această situație, de teama că nu cumva vreunul să fie infectat cu coronavirus.

Liderul rromilro a încercat să explice ce s-a întâmplat la graniţă.

"Au spus că vin din Italia. Doar la graniță când i-a oprit, sunt cam vreo 20 care au venit din Italia. Acuma noi dacă mergem oriunde, nu putem face nimic, deoarece suntem de la Mironu cu virusul", a spus Vasile Plai zis Măzărel, liderul rromilor din Mironu, citat de Ziar de Suceava.

Acum toţi localnicii din Mironu sunt extrem de supăraţi, după ce a apărut zvonul că în localitatea lor ar putea exista persoane infectate cu coronavirus. Pe lângă această supărare, acum oamenii se tem ca nu cumva virusul, dacă există, să fie răspândit.

Pentru a lămuri întreaga situaţie, dar şi pentru a afla dacă există printre cei întorşi din Italia, persoane care au contactat virusul, în sediul Primăriei din comuna Valea Moldovei s-a deplasat o comisie mixtă formată din reprezentanți ai Prefecturii județului Suceava, DSP Suceava, IPJ Suceava și IJJ Suceava.

"Domnul primar, în urma ultimelor informații pe care le-a obținut și domnia sa, dezminte informațiile apărute în presă. De asemenea am decis ca în zilele următoare să se deplaseze în cadrul comunității de etnie rromă, dar și în cadrul comunei o echipă formată din un doctor de la Direcția de Sănătate Publică, precum și reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean, pentru o mai bună informare și verificare a celor care au călătorit sau care vor veni din zonele cu probleme", a explicat subprefectul Daniel Prorociuc.

În urma verificărilor, s-a ajuns la concluzia că doar 14 persoane au ajuns în comună în ultimele zile. Acestea s-au întors din orașul Ferara și regiunea Foggia,  care nu sunt în lista oficială raportată de autoritățile italiene privind zonele carantinate sau afectate de infecția cu coronavirus.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro