Negresă de post. Cele mai simple rețete de negresă cu ingrediente vegetale
Publicat pe 04.11.2020 la 01:02 Actualizat pe 04.11.2020 la 01:02
Cea mai bună negresă de post! Toate gospodinele trebuie să cunoască aceste rețete simple și delicioase, în care se folosesc doar ingrediente de origine vegetală.
- Cea mai bună rețetă pentru negresă!
- Toate gospodinele trebuie să o cunoască.
- De ce ingrediente aveți nevoie?
Negresa este unul dintre cele mai populare și ușoare deserturi de realizat. Nu este nevoie decât de câteva ingrediente și puțin timp alocat preparării pentru ca rezultatul să fie unul pe gustul tuturor. Dacă nu ați încercat-o până acum, nu știți ce pierdeți! Vă arătam cele mai simple rețete pentru cea mai gustoasă și pufoasă negresă din lume!
Negresă de post cu vișine
Negresa de post cu vișine este o rețetă delicioasă care nu trebuie să lipsească din lista niciunei gospodine. Prăjitura este extrem de ușor de realizat, iar aroma fructelor oferă un gust fresh.
Ingrediente pentru negresă de post cu vișine
2 cani zahar
2 cani de apa
3 linguri cacao
1 cana ulei
1 plic praf de copt
coaja de o portocala
1 fiola esenta de vanilie
visine din compot
faina cat cuprinde ( aprox. 350 g)
Mod de preparare
Într-o oală punem apa și zahaăul și amestecăm până când zahărul se topește. Când zahărul s-a topit, luăm oala de pe foc și punem apa cu zahărul topit într-un bol mare, apoi adăugăm uleiul, 3 linguri cacao, praful de copt, coaja rasă de la o lămâie și esența de vanilie, le amestecăm bine cu telul. La sfârșit adăugam făina cât cuprinde deoarececompozția trebuie să fie ca cea a unui chec. Ulterior punem compoziția într-o tavă pe care am învelit-o cu hârtie pentru copt și adăugăm vișinele. Punem prăjitura la cuptorul preîncălzit la 180 C timp de 30-35 de minute.
Ingrediente negresă de post însiropată
2 căni și jumătate de făină
2 căni apă
1/2 cutie margarină (125 g)
1 cană nucă mărunțită
2 linguri cacao
1 plic zahăr vanilat
10 linguri zahăr
2 linguri gem de orice fel
1/2 praf de copt
un praf de sare
Cum se prepară negresă de post însiropată
Se pune apa într-o cratiță la încălzit împreună cu zahărul și margarina. Când s-a topit margarina, se dă cratița la o parte și se adaugă cacaoa. Se amestecă cu un tel și se pun și restul ingredientelor. Praful de copt se amestecă cu făina și se pun ultimele. Se pune compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coace prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180°-190° pentru cca 30 min. Se încearcă prăjitura cu o scobitoare: dacă este curată, prăjitura este gata. Se scoate din cuptor, se lasă 5 min și se porționează. Pentru sirop, se încălzește apa (nu se fierbe) și se dizolvă zahărul. Se pune margarina și apoi rom-ul. Acest sirop se toarnă peste prăjitura caldă în tavă.
Ingrediente pentru negresă de post cu gem
300 g făină
200 g gem de prune sau marmeladă
100 g zahăr(sau în funcție de cât de dulce e gemul)
100 ml ulei
200 ml apă minerală carbogazoasă
2 linguri cacao
100 g nucă măcinată grosier
1 plic praf de copt
un vârf cuțit de bicarbonat
2 lingurițe esență de rom
un praf sare
Pentru glazura de ciocolată:
100 g ciocolată neagră(de post)
1-2 linguri zahăr
1 lingură apă
câțiva stropi de ulei
Mod de preparare
Mai întâi preîncălzim cuptorul la 180 de grade. Într-un vas, amestecăm uleiul cu apa și gemul și în funcție de gust, adăugăm zahăr pudră. Cernem făina împreună cu cacaua, praful de copt și bicarbonatul și le adăugăm peste ingredientele din vas. Omogenizăm bine compoziția, apoi adăugăm nuca, un praf de sare și esența. Lăsăm compoziția să se odihnească 10 minute, pentru a se activa praful de copt și bicarbonatul, în aciditatea apei minerale carbogazoase. Tapetăm o tavă de 20/20 cu hârtie de copt și întindem compoziția de negresă cu gem și nuci în ea. Coacem prăjitura pentru 30-35 de minute, la 180 de grade.
Ingrediente pentru glazură de post
2 linguri cacao
2 linguri ulei
6 linguri zahar pudra
2 linguri jumate de apa fierbinte
Mod de preparare
Când este gata prajitura ne apucăm să facem glazura: într-o oala mică punem zahărul pudră, apa, uleiul, cacao și le amestecăm bine. Punem oala pe foc și amestecăm până se îngroașă glazura. Când este gata, punem glazura fierbinte peste prajitură și putem să presărăm nuca de cocos.