Nelu Tătaru, despre măsurarea temperaturii în spațiile publice închise: ”Termometrul digital are o marjă de eroare”

Nelu Tătaru, despre măsurarea temperaturii în spațiile publice închise © Arhiva

În contextul scandalului provocat în fața unui supermarket din Capitală, după ce doi soți au refuzat să li se verifice temperatura, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a făcut declarații pe acest subiect, spunând că această măsură este doar un triaj necesar în această perioadă de criză. 

Tot mai multe persoane refuză să li se măsoare temperatura la intrarea în spațiile publice închise, din diferite motive. Exemplu sunt și cei doi soți care au provocat un adevărat scandal în fața unui supermarket din Capitală. În acest context, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a menționat faptul că în această perioadă avem nevoie de un minim triaj epidemiologic. 

„Gândiți-vă că în orice spațiu închis trebuie să avem un control, că vrem, că nu vrem. Este bine pentru fiecare dintre noi. Trebuie să gestionăm un minim triaj epidemiologic. Este un minim triaj”, a spus Nelu Tătaru, scrie Digi24. 

Ministrul Sănătății a subliniat faptul că nu există, așa cum se spune. termenul de termoscaner, acesta fiind doar un termometru digital, care uneori poate avea o marjă de eroare, care însă, are o soluție de rezolvare. 

„Iei temperatura unui om și acasă. Acea exprimare nefericită, termoscaner, nu există. Este un termometru digital cu care luăm temperatura. Are o marjă de eroare, tocmai de asta am dus-o la 37,3, dar se poate să reluăm această temperatură după 2-5 minute să vedem dacă rămâne. Este o măsură de protecție pentru noi, inclusiv pentru cel care are temperatură mai mare de 37,3”, a mai spus ministrul Sănătății. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro