Nicolae Ceauşescu şi numerologia. Cifra care îi dădea coşmaruri dictatorului

Nicolae Ceauşescu şi numerologia. Cifra care îi dădea coşmaruri dictatorului © arhivă

Nu este un secret că soţii Ceauşescu aveau o grămadă de superstiţii după care îşi trăiau viaţa. Câteva persoane din anturajul celor doi au povestit despre teama dictatorului vizavi de o cifră!

Câteva persoane care au făcut parte din anturajul Elenei şi al lui Nicolae Ceauşescu susţin că dictatorul avea o teamă teribilă privind cifra 7. 

Nicolae Ceauşescu şi numerologia. Teama lui Nicolae Ceauşescu de cifra 7 venea, în primul rând, de asocierea nefastă care apărea în data morţii mamei sale: 07.07.1977, conform informaţiilor apărute în presă.

Discuţia secretă a lui Nicolae Ceaușescu cu Arsenie Boca

Dictatorul nu credea în Dumnezeu şi se gândea cu groază la clipa în care avea să moară. Nepoata lui Arsenie Boca, Zoe Dăian, a povestit tot ce ştia despre singura descuţie pe care părintele a avut-o cu Nicolae Ceauşescu. 

Nicolae Ceauşescu şi Arsenie Boca s-au întâlnit în anii 80. Atunci, dictatorul l-a întrebat pe Arsenie Boca când o să moară. 

„Prin anii ’80, Părintele Arsenie a fost dus şi la Ceaușescu care l-a întrebat: ‘Hai, popo, am auzit că tu prezici soarta unui om. De mine ce ştii, când am să mor?’", a povestit Zoe Dăian pentru Agerpres.

Părintele Arsenie Boca i-a răspuns că ‘Într-o zi de mare sărbătoare veţi fi omorâţi amândoi’.

Imediat, Nicolae Ceauşescu a ordonat ca Arsenie Boca să fie luat din casa familiei sale. 

"Ceauşeştii nu au crezut şi i-au spus maiorului care-l adusese pe preot să-l ia din fața lor şi să nu-l mai vadă niciodată”, a mai spus nepoata lui Arsenie Boca.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro