Nodulii vocali: Ce sunt şi cum se tratează!

Noduli vocali © captura video

Nodulii vocali afectează femeile care au vârsta cuprinsă între 20 şi 50 de ani şi apar ca urmare a traumatismelor vocale repetate. Pot fi însoţiţi de tuse şi pot duce la răguşeală şi la o voce îngroşată exagerat de mult.

Nodulii vocali sunt de fapt leziuni care apar în urma unor traumatisme repetate la nivelul corzilor vocale. Apar în special la persoanele care obişnuiesc să ţipe sau să îşi folosescă vocea la un nivel foarte înalt.

“Nodulii vocali fac parte din leziunile non-neoplazice ale corzilor vocale. Nodulii vocali iau naştere în urma leziunilor repetate, determinate de vibraţiile excesiv de puternice din porţiunea anterioară a corzilor vocale. Aceste apar prin creşterea presiunii subglotice, în momentul în care vocea este folosită la intensitate înaltă, de pildă atunci când ţipăm, pentru perioade lungi de timp.Cel mai frecvent simptom al nodulilor vocali este disfonia (răguşeala)", a precizat un medic pentru csid.ro.

De asemenea, nodulii vocali pot crea senzaţia de corp străin şi pot fi însoţiţi de tuse, provocând iritabilitate.

Ei pot fi diagnosticaţi în urma unui control al medicului specialist şi se pot trata prin exerciţii vocale şi terapie comportamentală. De asemenea, pacientului îi este interzis să fumeze, iar în cazuri grave se poate ajunge la tratament chirurgical. 

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri din ţară, dar şi din întreaga lume, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem şi pagină de Instagram.
C.L.

 


facebook whatsapp twitter pinterest