Noi detalii în cazul şcolii din Capitală evacuată de urgenţă. Mai mulţi elevi au ajuns la spital

Noi detalii în cazul şcolii din Capitală evacuată de urgenţă. Mai mulţi elevi au ajuns la spital © Arhivă

Şcoala Generală 133 din Capitală a fost evacuată de urgenţă după ce mai mulţi elevi au susţinut că se confruntă cu probleme respiratorii în urma unor proceduri de igienizare efectuate în clasele unităţii de învăţământ. Din păcate, mai mulţi copii au ajuns la spital.

În total, 500 de elevi din şcoala din Bucureşti au fost evacuaţi de salvatorii de la ISU, acuzând cu toţii stare generală de rău. Dintre aceştia, 23 au primit îngrijiri medicale, iar 16 au ajuns de urgenţă la spital.

În acest caz, elevii care se simţeau rău au fost transportaţi la Spitalul Grigore Alexandrescu. În ceea ce priveşte şcoala, inspectorii sanitari urmează să verifice condiţiile în care a avut loc dezinsecţia.

"Am fost sesizați după o dezinfecție că mai mulți copii s-au simțit rău și au fost dirijați către Spitalul Grigore Alexandrescu. Au fost trimiși inspectorii sanitari să verifice în ce fel s-a făcut dezinsecția și rămâne ca și corpul de control să facă o analiză în privința biocidului care s-a folosit. Va începe și o anchetă. După cum știți, a fost și cazul Arad, unde acea firmă a folosit biocid expirat. Noi am luat măsuri drastice, am schimbat șeful DSP Hunedoara", a declarat Nelu Tătaru, secretar de stat la Ministerul Sănătății, potrivit Antena 3.

De asemenea, şi Cristian Zărescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sectorului 4, a făcut declarații cu privire la această situaţie.

"Firma, în momentul în care a terminat de făcut această dezinsecție, a lăsat și un proces verbal în care sunt trecute toate măsurile pe care conducerea școlii trebuie să le ia astfel încât copiii să nu fie puși în pericol. Nu e prima astfel de acțiune care are loc într-o unitate de învățământ. Niciodată n-au mai fost probleme. De ce au existat tocmai astăzi probleme nu vă pot spune acum. Colegii au realizat teste în toate clasele și încă nu a fost găsită problema din cauza căreia copiii au ajuns la spital. Toți copiii sunt în stare bună acum. Vorbim de 16 copii care au fost duși la spital", a declarat Cristian Zărnescu, conform aceleiaşi surse.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro