Noi dezvăluiri şocante din „casa groazei” de la Caracal. Dincă se pregătea pentru pasul următor

Noi dezvăluiri şocante din „casa groazei” de la Caracal. Dincă se pregătea pentru pasul următor

Cazul de la Caracal a şocat întreaga Românie, oamenii legi fiind şi ei puşi în dificultate de tot ceea ce au găsit în "casa groazei", dar şi de declaraţiile lui Gheorghe Dincă.

Acum, comisarul şef Florinlo Enita, cel care a condus echipa alcătuită din ofiţeri de la Serviciul Omoruri Bucureşti şi criminaliştii de la Poliţia Bucureşti şi IGP, oferă noi detalii cutremurătoare despre ceea ce au găsit în casa şi curtea lui Gheorghe Dincă, dar şi despre profilul criminalului. Cel mai îngrozitor este faptul că Gheorghe Dincă se pregătea pentru pasul următor.

Echipa lui Florian Enita a trebuit mai întâi să repare probele stricate din incinta unde au avut loc crimele, apoi să rezolve cazul care a îngrozit o ţară întreagă.

Timp de o lună de zile, comisarul şef şi întreaga lui echipă au luat la verificat centimetru cu centimetru, pe şi sub pământ, pentru a obţine probe valide cazului.

Florin Enita a declarat că dosarul Caracal a fost destul de încurcat, la fel şi probele din casă, care fuseseră descoperite de IPJ Olt.

„Dosarul era într-o situaţie destul de dificilă, cei de la IPJ Olt descoperiseră resturile de oase umane în butoi, şi-au făcut treaba referitoare la ele, dar CFL nu a mers aşa cum am fi vrut. S-au risipit nişte probe. Noi nu am ştiut ce au făcut ei înainte. Când am intrat în camera unde fuseseră ţinute fetele, am văzut că majoritatea obiectelor dispăruseră de acolo. Se vedeau urmele de unde au fost ridicate, i-am întrebat ce s-a întâmplat cu ele: "le-am luat şi le-am pus i în altă cameră". A trebuit să luam imaginile, să refacem toată camera, ca să ştim exact de unde fuseseră luate obiectele. Puteam avea urme dinamice, am şi avut, de exemplu, stropi de sânge care au o anumită directie, dar se întrerup la un moment dat, dacă un obiect a fost mutat. Am găsit multe probe ratate”, a declarat Florin Enita, conform ziare.com.

La fel ca în locuinţă şi în curtea casei, lucrurile au fost extrem de complicate.

„În exterior, o muncĂ extraordinară, pentru că suprafaţa era foarte mare. A trebuit să împărţim curtea în sectoare mari, fiecare atribuită unei echipe de cercetare condusă de ofiţeri de la Omoruri şi criminalisti.  Am avut un sector în curtea din spate pe care l-am săpat în întregime cu excavatorul. Fiecare cupă de excavator era examinată separat, pentru că nu ştiam ce puteam găşi acolo. Ştiam că mai e o persoană disparută despre care nu se ştia atunci nimic. Puteau fi şi alte persoane. Nu ne permiteam să dăm greş”, a mai spus comisarul şef.

Cât despre zvonul unui buncăr aflat chiar în casa criminalului, comisarul şef a ţinut să precizeze, detaliu cu detaliu, ceea ce au găsit în interiorul locuinţei. Câteva inele metalice le+au atras atenţie criminaliştilor.

„În afara de o podină din lemn peste care se aflau o saltea şi un butoi din plastic încastrat în beton, ne-au atras atenţia câteva inele metalice prinse în beton. L-am întrebat pe Dincă scopul acestei construcţii şi ne-a răspuns că se temea de un atac cu rachete, că în apropiere se afla baza militară de la Deveselu. Nu am primit niciodată un răspuns legat de acele inele metalice, dar convingerea mea este că nu a apucat să folosească acest spaţiu. Probabil era un "next level", a precizat comisarul şef.

Chiar dacă a văzut multe în această meserie, Florin Enita a rămas îngrozit de declaraţiile făcute de Dincă. Omul legii a înţeles perfect cu cine stă de vorbă, dar şi prin ce chinuri au trecut Alexandra şi Luiza.

„ Abia când am ajuns la reconstituirea din septembrie, câte o zi pentru fiecare victimă în parte, am înţeles calvarul prin care au trecut cele două fete. A fost ceva chiar incredibil, până atunci nu mă gândisem decât la CFL, la recoltarea de probe pentru ca dosarul să fie unul bun.
După ce am stat ore în şir cu Dinca în casă şi ne-a explicat tot ce făcuse cu ele, cum le-a lovit, unde au fost legate, abia atunci am realizat prin ce chinuri au trecut. Au fost bătute temeinic“
, a fost declaraţia lui Florin Enita.

Cât despre profilul lui Dincă, comisarul şef spune că monstrul din Caracal este un „mincinos fără margini, un pervers foarte prudent”.

„Nu e nebun, are discernământ. Orice om e predispus să facă o faptă penală, desigur, nu neapărat crimă. Fiecare are un prag pe care îl poate depaşi la un moment dat, deci se poate întâmpla. Asta nu înseamnă că e nebun. Sunt oameni violenţi cărora le lipseşte foarte puţin ca să facă pasul către crimă. Asta nu îi face nebuni şi nu înseamnă că nu au discernământ. Dincă este un violator în serie”, a mai spus omul legii. 

Tot comisarul şef, Florin Enita a declarat că pentru Dincă cea mai simplă soluţie de a scăpa de trupurile celor două fete a fost aceea de a le arde. Tot el spune că Dincă era pregătit pentru a ucide, iar după Luiza, nu a mai ţinut cont dacă mai face încă un cadavru.

Din păcate, omul legii spune că fetele nu mai sunt în viaţă, deşi s-a speculat foarte mult că cele două ar fi ajuns peste hotare, printr-o reţea de traficanţi.

 

 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro