Noi imagini de la ritualul din biserică! Preotul, filmat în timp ce ia bani. Unul dintre tineri, în sicriu / VIDEO

Noi imagini de la ritualul din biserică! Preotul, filmat în timp ce ia bani. Unul dintre tineri, în sicriu / VIDEO © captură video

Spynews.ro vă prezintă noi imagini de la ritualul din biserica ortodoxă din Huedon care a stârnit controverse în toată ţara! Preotul pensionar a fost surprins în timp ce încasa bani, cât unul dintre cei tinerii puşi să jure se afla în coşciug.

Mitropolia Clujului a decis ca preotul Ioan Tonca să nu mai poată săvârşi "lucruri sfinte" după ce în presă au apărut mai multe imagini din timpul unui ritual organizat de acesta, chiar în biserica ortodoxă din Huedin. Bărbatul va fi şi cercetat disciplinar. 

Preotul Ioan Tonca "a pus în scenă" un ritual cu mai mulţi tineri din comunitatea rromă pe care i-a băgat pe rând într-un coşciug. Aceştia s-au jurat că nu au întreţinute relaţii sexuale. Pare-se că, din informaţiile apărute până în prezent şi din imaginile făcute publice, totul se concentra în jurul nurorii unuia dintre cei ce participau de pe margine, la ritual. 

”Dacă mint să mă topesc ca lumânarea care arde în mâna mea”, a spus unul dintre rromi.

Încă dinaintea începerii ritualului propriu-zis, preotul Ioan Tonca cere unui bărbat o sumă de bani. Apoi, citeşte rugăciuni şi îl pune pe tânărul din coşciug să repete, până la un punct. 

Ritualul nu s-a terminat şi fără o ceartă. Oamenii prezenţi în lăcaşul de cult s-au contrazis despre ce trebuie făcut, de fapt, jurământul. ”Jur că n-am f****-o”, se aude timid.

Preotul Ioan Tonca nu este la prima abatere disciplinară. În anul 2018 a fost filmat în timp ce era scos dintr-o cârciumă, în stare avansată de ebrietate. La acea vreme, Ioan Tonca a fost suspendat pentru trei luni. S-a întors după această perioadă în biserică.

De data aceasta însă, Mitropolia Clujului a anunţat că preotul Ioan Tonca nu va mai săvârşi "lucrări sfinte". 

”Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, în ședința de lucru de luni, 2 martie 2020, a Permanenței Consiliului eparhial al Arhiepiscopiei Clujului a analizat toate aspectele acestui caz și, în conformitate cu articolul 88, lit. x din Statutul pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române a decis oprirea imediată a preotului Tonca de la săvârșirea lucrărilor sfinte. Conform acelorași prevederi cazul a fost trimis spre cercetarea organismelor disciplinare ale Eparhiei”, a transmis Biroul de presă al Arhiepiscopiei Clujului, Pr. Bogdan Ivanov.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro