Noi măsuri împotriva COVID-19 în Europa! Cehia se întoarce la carantină, iar Spania depășește un milion de infectări
Publicat pe 22.10.2020 la 12:32 Actualizat pe 22.10.2020 la 12:34
Al doilea val pandemic lovește puternic Europa cu noi cazuri de coronavirus. Cehia a reintrat în carantină parțială, după ce numărul cazuri a continuat să crească vertiginos. Spania devine cea de a șasea țară din lume care atinge pragul de un milion de îmbolnăviri.
- Ce se întâmplă cu țările din Europa, după al doilea val pandemic
- Cehia are cea mai accelerată rată de îmbolnăvire.
- Spania, prima țară din UE care depășește un milion de infectări cu Covid-19
Cehia a intrat din nou în carantină dupa ce Guvernul din Praga a ordonat că toate magazinele și serviciile neesențiale își vor suspenda activitatea. Oamenii trebuie să stea în casă cel puțin până pe 3 noiembrie, pentru a limita valul de infectări accelerat din ultimul timp.
Ministrul sănătății, din Cehia, Roman Prymula declară că aceste măsuri împovărătoare sunt absolut necesare pentru populație. Cu câteva zile în urmă, Cehia a raportat aproape 12.000 de cazuri noi de SARS-CoV2, populația sa fiind doar de aproape 11 milioane. Numărul deceselor a crescut la peste 1.600, astfel încât ieșirea din casă fiindule permisă doar pentru a merge la seriviciu sau la medic.
Lucrurile nu stau tocmai bine nici în Spania, care a devenit prima din Europa care a atins un milion de infectări de Covid și a șasea pe lume, inregistrand un nou record de 17.000 de cazuri în 24 de ore. Noul val de coronavirus a cauzat mai puține decese decât în primul pandemie, când mai mult de 800 de persoane au murit în fiecare zi în Spania.
Ministrul sănătății, Salvador Illa, a declarat că se gândeste la noi măsuri restrictive, după ce personalul medical și-a arătat îngrijrorarea în privință locurilor puține rămase din spitale.
Guvernul francez ia în considerare noi restricții cu privire la circulație, adunări și deschiderea localurilor până pe 1 aprilie 2021 și adunărilor. Franța a raportat ieri aproximativ 27.000 de infectări, apropiindu-se vertiginos de un milion de infectări. În Italia situația se prezintă aproape la fel, cu 15.000 cazuri într-o singură zi. Roma, Lombardia și Campania sunt puse în carantină după numărul record de contaminări.