Noi măsuri luate de Ministerul Afacerilor Interne! Poliția Locală trece în subordinea Poliției Naționale

Noi măsuri luate de Ministerul Afacerilor Interne! Poliția Locală trece în subordinea Poliției Naționale © captura video

MAI a organizat o ședință, în urma instituirii stării de urgență pe teritoriul României, în contextul pandemiei de coronavirus.

În urma ședinței de lucru susținută de Ministerul de Interne, în vederea noilor măsuri impuse pentru combaterea noului coronavirus, Secretarul de stat Bogdan Despescu a anunțat noile decizii.

"Structurile de poliție locală sunt coordonate de IPJ-uri, efectivele sprijină poliția națională. La nivel național sunt echipe mixte de cercetare și documentare și sunt accentuate verificările privind condițiile de izolare, corectitudinea informațiilor prezentate de cetățeni și alte măsuri. Parchetul și Poliția au organizat în comun programul pentru a fi în măsură să asigurăm un răspuns operativ și ferm. (...) Serviciile de evidență sunt subordonate IPJ, respectiv Direcției Generale București pentru creșterea capacității de verificare. Au fost suspendate exercițiile, simulările și aplicațiile.", a declarat Secretarul de stat, Bogdan Despescu.

Autoritățile suplimentează echipele de ordine

În ceea ce privește pedepsele aplicate persoanelor care nu respectă legile, ba chiar profită de situația de față pentru a săvârși infracțiuni, Bogdan Despescu a prezentat sancțiunile aferente.

"Se pot aplica pedepse până la maximul special și chiar adăuga un spor de pana la 2 ani închisoare. A fost întărită prezenta în stradă a structurilor. Dispozitivul de polițiști de frontieră e suplimentat, sunt înăsprite măsurile. Continuăm activitățile specifice pentru prevenirea migrației ilegale și a altor acte ilicite. (...) De asemenea, am demarat acțiuni pentru identificarea celor care au activități ilicite în legătură cu vânzarea produselor de protecție privind coronavirusul. Fac apel la cetățeni să înțeleagă că măsurile sunt luate pentru binele lor.", a mai declarat Despescu.

De asemenea, Bogdan Despescu a ținut să precizeze și faptul că, de ieri, la nivel național au acționat 28.000 de polițiști, pompieri, jandarmi, personal de aviație și angajați ai serviciilor publice de comunicare.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro