Noi reglementări privind analizele pentru COVID-19! Streinu-Cercel: "România va trece la testarea în masă pentru depistarea coronavirus"

Noi reglementări privind analizele pentru COVID-19! Streinu-Cercel: "România va trece la testarea în masă pentru depistarea coronavirus"

În scurt timp, România va testa în masă indivizi suspecți de COVID-19, pentru a se depista, din timp, persoanele infectate cu noul coronavirus.

Potrivit Profesorului Adrian Streinu-Cercel, au fost comandate 200.000 de teste noi, care vor ajunge în cel mai scurt timp în posesia medicilor români.

”Testarea în România așa cum s-a făcut până acum s-a făcut foarte bine pentru că s-a făcut pe element de contact și de risc epidemiologic. În momentul de față se schimbă conceptul de testare.", a declarat medicul, pentru Antena 3.

Testările, împărțite pe categorii

În acest fel, directorul Spitalului de Boli Infecțioase dorește să extindă testările, în funcție de gravitatea cazurilor de îmbolnăvire.

"Acum vorbim de o altă testare. Vorbim de o testare care trebuie să se extindă în masă în funcție de gravitatea cazurilor pe care o vom sesiza la un moment dat. Următoarea săptămână, următoarele 10 zile vor fi niște zile decisive care să ne dea tabloul - cum va trebui să folosim această testare. Nu vom mai merge pe testare la contacti, ci extinsă: 2 categorii - una diferită de cea a pacienților cu simptomat și contact epidemiologic. Fără contact, dar boli severe respiratorii. Vor fi testați în mod obligatoriu. A treia testare - cea a personalului medico-sanitar. Este cel care va dezvolta infecții, subclinica, minore, medii, severe. Trebioe să îi verificam din când în când și să mă asigur că nu sunt infectați”, a explicat doctorul Cercel.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro