Noi scumpiri de astăzi, 1 iulie. Pentru ce vor fi nevoiți românii să scoată mai mult din buzunar
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 01.07.2021 la 14:35
Actualizat pe 01.07.2021 la 14:35
Prima zi a lunii iulie vine cu o veste destul de descurajatoare pentru români: ar trebui să își recalculeze salariul, veniturile și cheltuielile, deoarece mai multe scumpiri au intrat în vigoare de astăzi, în mai toate domeniile de activitate. Iată pentru ce vor fi nevoiți românii să scoată sume mai mari din buzunar!
- Facturile la electricitate și gaze naturale vor fi mai mari
- Se scumpesc și tarifele de cazare pe litoral
De astăzi, 1 iulie, intră în vigoare o listă destul de amplă cu scumpiri care, fără dar și poate, ăi afectează pe toți românii. Vom plăti facturi mai mari la atât la electricitate, cât şi la gaze naturale.
Noi scumpiri de astăzi, 1 iulie
1 iulie vine cu scumpiri pentru toți românii! Vom fi nevoiți să plătim scoatem sume mai mari din buzunar pentru electricitate, gaze naturale, medicamente, dar și pentru vacanțele pe litoralul românesc.
Companiile de electricitate au aproximativ nouă milioane de clienţi, însă doar puțin peste 1,5 milioane au ales piața concurențială. Așadar, trei milioane de români primesc în continuare energie electrică prin serviciul universal și vor primi o factură mult mai mare la sfârșitul lunii.
Factura la gaze naturale se va scumpi cu 20%, iar cea la curent electric cu 10%. Cu toate acestea, gazele ar putea să se scumpească și mai mult din iarnă.
Scumpiri de sute de lei la cazările pe litoral
Românii asiguraţi la stat care doresc să se trateze într-o clinică particulară care a încheiat contract cu Casele naţionale de asigurări de sănătate vor plăti diferența dintre prețul standard al clinicii respective și suma decontată de stat.
Tot de astăzi, s-au scumpit și vacanțele pe litoral. Prețul în ceea ce privește cazarea a crescut cu aproximativ 40%, adică pentru o noapte de cazare vom fi nevoiți să plătim în plus sume cuprinse între 150 și 300 de lei, în funcție de hotelul sau pensiunea pe care o alegem.
Mai mult decât atât, șomajul tehnic nu se mai decontează de la bugetul de stat. Indemnizaţia de 75% din salariu nu va mai fi suportată de stat, ci direct de angajator, așa cum s-a întâmplat în starea de alertă a pandemiei de coronavirus.
Citește și: Au crescut preţurile carburanţilor. Cât te va costa de acum să îți faci plinul