Nou tip de anxietate, devenit fenomen în România. Mulți tineri suferă de această frică
Publicat pe 31.12.2023 la 12:04 Actualizat pe 31.12.2023 la 12:04
Un nou tip de anxietate a devenit fenomen în România. Mulți tineri suferă de această frică. În afara țării noastre, adolescenții primesc deja tratament. Iată despre ce este vorba!
- Nou tip de anxietate, devenit fenomen în țara noastră
- Tinerii suferă de această frică
Potrivit Antena 3 CNN, un nou tip de anxietate a devenit fenomen în țara noastră. Iată de ce le este frică multor tineri din România, dar nu numai. În străinătate există deja un tratament.
Nou tip de anxietate, devenit fenomen în țara noastră
Poate ați experimentat momente în care vă sună telefonul și vă speriați și poate ați ezitat să răspundeți sau v-ați tresărit. Dacă vă recunoașteți în această situație, este posibil să suferiți de o formă nouă de anxietate, deja tratată în alte țări prin terapie.
Mai mult decât atât, există șanse mari să faceți parte din generația Z, adică să fiți născuți între anii 1990 și 2010. Această generație și-a desfășurat adolescența într-o eră în care aplicații precum WhatsApp și alte platforme de mesagerie instant erau deja utilizate de către părinți. În contrast cu cei născuți în anii 1990, ai căror părinți se conectau frecvent prin intermediul telefonului tradițional, membrii Generației Z au avut mai puțină expunere la conversațiile verbale și au adoptat și adaptat un stil de comunicare predominant scris.
Conform specialiștilor, există un anumit prag care, atunci când este depășit, simpla neplăcere la sunetul telefonului se transformă într-o fobie. Printre semnalele de alarmă se numără îngrijorarea de a deranja pe altcineva, stresul de a nu părea ridicol și evitarea de a răspunde apelurilor.
Trendul comunicării scrise prin aplicații, prezent și în rândul celorlalte generații
Observăm că trendul comunicării scrise prin aplicații este prezent și în rândul celorlalte generații. Oamenii petrec tot mai puțin timp în interacțiuni directe, cum ar fi întâlnirile față în față sau discuțiile personale.
Din nefericire, frica de a iniția sau primi apeluri telefonice poate perturba atât viața personală, cât și cea profesională. Experții afirmă că această anxietate ar trebui abordată cu seriozitate.