Nu toată lumea se poate bucura de bucatele de Sărbători. Cine are interzis la carnea de porc
Publicat pe 23.12.2018 la 20:37 Actualizat pe 23.12.2018 la 20:40
Pentru mulți oameni, Sărbătorile fără carnea de porc sunt aproape ca bucatele fără sare. Însă, există anumite persoane care, însă, ar trebui să stea cât mai departe de acest tip de carne, potrivit medicilor.
Pentru mulți oameni, Sărbătorile fără carnea de porc sunt aproape ca bucatele fără sare. Însă, există anumite persoane care, însă, ar trebui să stea cât mai departe de acest tip de carne, potrivit medicilor.
Cap de listă sunt copiii foarte mici, cărora le este practic interzis consumul de carne de porc, cel puțin până la 2-3 ani.
„Ce spunem noi acum e idealul, dar copiilor ar trebui să li se dea până la 2-3 ani, sau chiar mai mari, carne de pasăre – pui, curcan -, şi aceasta de ţară, de la păsări crescute natural şi nevaccinate, sau nevaccinate excesiv”, a explicat medicul Emilia Răileanu, conform Adevărul.
Nici pacienții care se luptă cu ciroze sau hepatite cronică nu ar trebui să se atingă de carnea de porc. „Cei cu hepatită cronică sau ciroză nu sunt neapărat în pericol de moarte dacă o dată-de două ori pe an mai mănâncă şi carne, însă slabă şi pregătită la grătar. Cei cu probleme renale, de asemenea vizaţi, oricum mănâncă super-cântărit, au raţii foarte stricte, sunt lucruri pe care le cunosc”, a mai spus medicul.
Restricții apar și în cazul diabeticilor sau al celor afectați de gută. „Sunt pacienţi care mi-au spus că au simţit diferenţa imediat ce au încetat să mai mănânce carne. Aş spune că aceştia sunt, din acest punct de vedere, cei mai năpăstuiţi, pentru că guta este foarte dureroasă, invalidantă. Ei nu trebuie să se atingă de carne, deşi am şi pacienţi care nu pot respecta întocmai acest sfat”, a mai precizat Emilia Răileanu.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.P.