Numărul de cazuri Covid-19 la copii ar putea să crească mai mult decât la adulți. Ce avertisment au lansat experții
Publicat pe 10.07.2021 la 22:34 Actualizat pe 10.07.2021 la 22:34
Noua mutație a Coronavirusului devine din ce în ce mai îngrijorătoare pentru populație! În urmă cu scurt timp a fost publicat un raport cu privire la evoluția mutației Delta pe următoarele luni. Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) a menționat că există riscul major ca în lunile următoare numărul de cazuri de COVID la copii să crească mai mult decât la adulți. Experții, surprinși de evoluția acestei tulpini.
- Tulpina Delta face ravagii la nivel mondial
- Cazurile de Covid19 la copii ar putea crește semnificativ
Nu a trecut mult timp de la apariția muatației Covid-19, Delta, și deja a ajuns să fie un motiv de îngrijoarare la nivel global. Delta face ravagii zi de zi, având o capacitate de transmitere cu 60% mai sporită decât mutațiile de până acum, astfel are puterea de a deveni dominantă într-un timp foarte scurt. Oamenii de știință au elaborat diferite rapoarte prin care analizează evoluția acesteia pe durata a mai multe luni, astfel au descoperit cu tristețe că numărul de cazuri la copii ar putea crește semnificativ peste cel al adulților.
Copiii, mai predispuși decât adulții la tulpina Delta
În urma unui raport emis de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC), s-a constatat că această creștere alarmantă de cazuri Covid-19 se datorează neimunizării atât la adulți cât și la adolescenți. În acest moment, sunt foarte puține cazuri de adolescenți vaccinați, ceea ce duce la o infectare în masă, iar cei până în 12 ani nu beneficiază încă de un ser aprobat și testat.
Experții se arată foarte îngrijoarți de ceea ce au înregistrat, astfel trag un semnal de alarmă, atât autorităților, cât și părinților, în vederea imunizării pentru a nu avea parte de cazuri grave în rândul copiilor în lunile care urmează. Principala soluție pe care aceștia o prezintă, constă în măsurile pe care Ministerul Educației trebuiee să le pună în practică chiar înainte de începere următorului an școlar, pentru ca, la toamnă, să nu se înregistreze focare COVID în unitățile de învățământ.
Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor, menționează în raport că închiderea școlilor ca măsură de prevenție anti-COVID nu împiedică transmiterea comunitară, distanțarea fizică, măsurile de igienă și testarea la timp a cazurilor simptomatice fiind fundamentale pentru prevenirea transmiterii în școli.
Copii ar putea fi imunizați în școli
Cu doar câteva săptămâni în urmă, Sorin Ion, secretarul de stat la Educație, a afirmat că elevii români ar putea fi vaccinați chiar în incinta școlii. Începând de anul viitor, autoritățile au în vedere punerea în practică a acestei decizii pentru a putea ține sub control pandemia cu care ne confruntăm de mult timp.
În prezent, propunerea legată de imunizarea elevilor în școli este un subiect controversat, nefiind pe înțelesul copiilor, astfel decizia de vaccinare trebuie să vină din partea părinților, care le explică într-un mod armonios de ce este acest lucru important pentru ei.