O alpinistă a fost grav rănită în Bucegi, după ce a căzut cățiva metri în gol. Salvamontiștii au intervenit imediat
Publicat pe 20.11.2021 la 23:18 Actualizat pe 20.11.2021 la 23:18
O alpinistă cu experiență a fost grav rănită, sămbătă seara, după ce a căzut câțiva metri în gol pe Râpa Zăpezii. Femeia a suferit traumatisme la cap și bazin.
- O alpinistă a fost grav rănită în Bucegi, după ce a căzut cățiva metri în gol
- Salvamontiștii au intervenit imediat
O alpinistă a fost grav rănită în Bucegi, după ce a căzut cățiva metri în gol
O alpinistă cu experiență a fost grav rănită, sămbătă seara, după ce a căzut câțiva metri în gol pe Râpa Zăpezii. Potrivit informaţiilor transmise de către salvamontiști, femeia a căzut după ce un punct de amaraj s-a desprins. Femeia a suferit traumatisme la cap și bazin, astfel că va fi evacuată de salvatori cu targa, operaţiunea urmând să dureze câteva ore, a precizat sursa citată.
,,Actiune in desfasurare in Bucegi, unde o alpinista cu experienta a suferit un accident. Aceasta a cazut câtiva metri pe Râpa Zapezii dupa ce z-a desprins un punct de amaraj. Pentru ca a suferit mai multe traumatisme la cap si la bazin, este nevoie de evacuare cu targa , operatiune care va mai dura cateva ore de acum incolo”, au transmis salvamontiștii într-o postare pe facebook.
Specialiștii recomandă turiștilor să țină cont de anumite reguli
Dan Popescu, directorul Serviciului Public Salvamont Sibiu, a explicat ce trebuie să facă turiştii care vor să meargă pe trasee montane iarna, după ce la altitudini mai mari de 1800 m a început să ningă
,,În primul rând, turistul trebuie să ia în considerare că ziua s-a diminuat. Noaptea vine mai devreme, trebuie să avem obligatoriu la noi lanternă frontală. Chiar dacă facem un traseu scurt, estimat la 2-3 ore, se pot întâmpla lucruri neprevăzute şi e bine să avem o lanternă frontală cu baterii de rezervă la noi. Înainte de a planifica astfel de călătorii, mai ales în zone de altitudine mai mare, trebuie să verificăm prognoza meteo. Dacă avem dubii sau întrebări despre traseu, putem apela numărul 0-SALVAMONT, pentru a ne face legătura cu formaţiile de salvamont din zona respectivă şi să cerem informaţii asupra traseelor”, a transmis Dan Popescu, directorul Serviciului Public Salvamont Sibiu.