O nouă boală periculoasă face ravagii în România. Riscul de infectare este crescut în două zone ale țării
Publicat pe 25.03.2024 la 16:12 Actualizat pe 25.03.2024 la 17:22
O nouă boală periculoasă se răspândește rapid în România. În prezent, sunt două zone din țară care au declarat risc crescut de infectare. Iată despre ce este vorba și ce trebuie să știi despre această boală care i-a speriat pe români!
- O boală periculoasă se răspândește în România
- Sunt două zone cu risc crescut de infectare
O nouă boală periculoasă a creat isterie în România! Este vorba despre o boală care se răspândește destul de rapid în țară, în timp ce riscul de infectare este mai crescut deja în două zone.
O boală periculoasă se răspândește în România
Mai exact, potrivit specialiștilor, este vorba de sudul și estul României, regiuni în care și poluarea este ridicată.
Ei bine, boala care i-a speriat în ultimele zile pe români se numește bacilul Koch. Mai mult, potrivit medicilor de la institutul de plămâni "Marius Nasta" din București, țara noastră are două zone cu risc crescut de infectare cu acest virus, care provoacă tuberculoza.
În cursul zilei de azi, medicul Beatrice Mahle atrage atenția în rândul românilor și susține că este foarte importantă calitatea aerului pe care îl respirăm.
De asemenea, specialistul a mai explicat și faptul că acest aspect poate influența sănătatea umană în foarte multe moduri. Astfel, ultimele cercetări indică faptul că există o legătură strânsă între nivelul crescut de particule în suspensie și tuberculoză.
Ce este infectarea cu bacilul Koch
Totodată, potrivit studiilor medicilor specialiști, se pare că evaluarea riscului de infectare cu bacilul Koch în ceea ce privește calitatea aerului creează o perspectivă diferită în lupta împotriva TBC-ului.
Și asta nu este tot. O scăderea a imunităţii vine ca urmare a expunerii la poluanţi precum particulele fine (PM2.5), oxizii de azot, dar şi alte substanţe toxice. Acestea pot slăbi organismul și îl pot face mult mai vulnerabil la infecţii, chiar și la tuberculoză.
Mai mult decât atât, managerul Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", Beatrice Mahler, a specificat și faptul că este foarte important să se intensifice eforturile de prevenire şi control al tuberculozei.
Știm despre tuberculoză că este o infecţie care poate produce leziuni în tot organismul.
CITEȘTE ȘI: Alertă medicală în Europa. O nouă boală a făcut mai multe victime