O nouă criză lovește planeta! Producția de prezervative este în pericol, după ce au fost închise mai multe fabrici, din cauza pandemiei de COVID-19

O nouă criză lovește planeta! Producția de prezervative este în pericol, după ce au fost închise mai multe fabrici, din cauza pandemiei de COVID-19 © pixabay

Criza indusă de coronavirus produce pierderi substanțiale pentru marii producători. Printre produsele care urmează să fie găsite mai greu pe rafturi se numără și prezervativele, din cauza micșorării volumului de producție.

Cel mai mare producător de prezervative din lume a făcut deja anunțul, prin care apune că se va confrunta cu o scădere a numărului d eproduse, după ce a fost nevoit să închidă mai multe fabrici, din cauza pandemiei de coronavirus.

Karex Bhd, din Malaezia, produce o cincime din cantitatea d eprezervative din lume. El a fost venoit să sisteze activitatea de producție a celor trei fabrici pe care le are în subordine, timp de douaă săptămâni, potrivit adevărul.ro.

În perioada în care fabricile au fost închise, adică în cele 14 zile, în mod normal s-ar fi produs 100 de milioane de prezervative.

Criza prezervativelor va lovi planeta

Fabricile s-au redeschis de curând, însă activitatea este încă redusă la jumătate față de cum era înainte.

„Va dura o vreme să repornim fabricile şi vom lupta pentru a ţine pasul cu cererea la jumătate din capacitate”, a spus Goh Miah Kiat, directorul executiv al Karex Bhd.

Directorul a mai spus: „Vom vedea o penurie globală de prezervative peste tot, ceea ce va fi înfricoşător”.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro