O nouă răsturnare de situație în cazul morților de la Spitalul din Murgeni! Au apărut rezultatele bacteriologice
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 27.11.2023 la 13:42
Actualizat pe 27.11.2023 la 13:42
Situația se complică la Spitalul de Psihiatrie din Murgeni. Au apărut testele bacteriologice, iar rezultatele au stârnit și mai multe controverse. Medicii încearcă să afle cauza decesului celor trei persoane care au murit după ce au mâncat pește primit de la o mănăstire.
- Care ar fi cauza decesului celor trei persoane de la Spitalul din Murgeni
- Ce s-a descoperit la testele bacteriologice
Spitalul de Psihiatrie din Murgeni a ajuns în atenția tuturor, după ce trei persoane au murit și alte 29 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au mâncat pește de la o mănăstire. Inițial, s-a crezut că ar fi vorba despre o toxinfecție alimentară. Însă, în urma testelor toxicologice negative, această iposteză a fost eliminată.
Au apărut rezultatele bacteriologice în cazul celor trei morți din Vaslui
Din acest motiv, medicilor le este din ce în ce mai greu să afle adevărata cauză a decesului. Astfel, au fost efectuate teste bacteriologice, pentru a afla dacă cele trei persoane au murit, de fapt, din cauza unei bacterii din spital. Însă, și această ipoteză a fost eliminată, căci rezultatele au fost, din nou, negative.
Medicii continuă testele pentru a afla adevărul. În decursul zilei de astăzi urmează să apară rezultatele culturilor, care vor veni cu un nou răspuns în ceea ce privește cauza decesului.
De asemenea, au fost luate probe și de la persoanele internate, pentru a stabili dacă există sau nu o bacterie în spital.
Ce spun medicii despre prevenirea unei astfel de situații
Riscul de toxinfecție alimentară este mare, mai ales în cazul consumului de mâncare procesată. După cazul de la Spitalul din Murgeni, medicii au făcut recomandări în ceea ce privește prevenirea unei astfel de situații. Oamenii trebuie să fie foarte atenți la ambalaje și să își ia toate măsurile de precauție.
”O să vedem rezultatele de laborator şi ceea ce înseamnă ancheta epidemiologică, dar dacă tot vorbim de toxiinfecţii şi enterocolite, atenţie, pe de-o parte, că ele pot fi letale şi atebţie, mare atenţie la alimentele preparate şi conservate în casă, mai ales în această perioadă.
Sunt mai multe cazuri de afcţiuni digestive care ar fi putut evitate şi mai trag un semnal de alarmă: aruncaţi orice recipient care este bombat şi fierbeţi minim 10 minute orice preparat făcut în casă, pentru că există şi alte riscuri alimentare în această perioadă”, a declarat medicul Tudor Ciuhodaru, la antena3.ro.