O sută de izolete vor ajunge în spitalele din țară. Toate au fost produse în România

O sută de izolete vor ajunge în spitalele din țară © Arhiva

În contextul crizei provocate de apariția și răspândirea coronavirusului care a curprins cu rapiditate și România, militarii români au început producția propriilor izolete.

Acum, potrivit unui comunicat al autorităților, 100 de izolete vor ajunge în sistemul medical din întreaga țară.

Conform MApN, 15 izolete, producții românești, au fost deja distribuite către anumite unități medicale, iar acum un nou set urmează să fie pregătite pentru omologare. Totodată, cei din MApN au făcut prima comandă de 100 de izolete, ce vor fi distribuite sistemului medical național. Direcția medicală se va ocupa de dustribuirea izoletelor românești.

Vineri, 27 martie 2020, primul lot de 15 izolete a fost primit în prezența Primului ministru, Ludovic Orban, Nicolae-Ionel Ciucă, ministrul Apărării Naționale și a lui  Virgil-Daniel Popescu, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Autoritățile au mai transmis faptul că primele 15 dispozitive medicale au fost produse în serie după un proiect de cercetare militară: „Sistem de evacuare a personalului contaminat cu agenți biologici – BIOEVAC”.

De asemenea, producția de izolete românești va continua și după onorarea primei comenzi de 100 de dispositive medicale. Izoletele românești se vor produce până ce în momentul în care se vor acoperi toate cerințele venite la nivel național. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro