O tonă de cocaină din drogurile găsite în Marea Neagră, pierdută! Poliţia română a demarat o anchetă

O tonă de cocaină din drogurile găsite în Marea Neagră, pierdută! Poliţia română a demarat o anchetă © Captură video

O tonă de cocaină, aflată în 30 de saci, s-a pierdut pe parcursul anchetei care a început în luna martie 2019, după ce zec de saci cu droguri au fost găsiţi pe Marea Neagră şi pe litoral.

Se pare că o tonă din această încărcătură a fost pierdută, iar Poliţia Română are deja doi suspecţi, doi cetăţeni sârbi, care sunt cercetaţi sub arest preventiv pentru trafic de deoguri de mare risc, dar şi pentru constituirea unui grup organizat, scrie adevarul.ro.

Totul a fost văzut de un martor care a povestit ceea ce au făcut cei doi cetăţeni sârbi poliţiei. "În noaptea de 20/21 martie 2019, la ora 2.52, în incinta SC (...) unde se aflau cele două autocamioane a fost adusă şi parcată de alţi membri ai grupului infracţional autoutilitara marca Opel Moravo în care se aflau aproximativ 30 de saci cu pachete de cocaină şi vestele de salvare cu care sacii fuseseră asiguraţi pentru a fi recuperaţi din apa mării. La ora 4.36, cetăţeanul sârb care coordona activitatea inculpaţilor a venit în parcare şi a urcat în cabina autotractorului condus de inculpatul KT, apoi, această persoană a verificat împreună cu inculpatul KT autoutilitara marca Opel Moravo, iar în jurul orei 5.57 a părăsit parcarea plecând pe jos. (...) Între cei doi s-a iscat o neînţelegere, probabil din cauza faptului că în maşină era doar jumătate din cantitatea preconizată. S-au temut că li se va imputa lipsa celeilalte jumătăţi, ei neştiind la acel moment că o parte din droguri fuseseră pierdute pe plaja din Sfântu Gheorghe. În cele din urmă, au transferat din nou sacii cu cocaină din remorca autotrenului în autoutilitară. Dar ei nu ştiau că au un martor: un paznic de la o firmă, care s-a apropiat pe ascuns", se arată în rechizitoriu. Şeful Poliţiei Române a declarat că va sesiza Parchetul pentru neglijenţă în serviciu, pentru felul în care a fost gestionat cazul "Cocaina din mare".  

R.P.


facebook whatsapp twitter pinterest