O universitate din România şi-a suspendat cursurile de teama coronavirusului

O universitate din România şi-a suspendat cursurile de teama coronavirusului © Arhiva

Teama de a nu contacta coronavirusul a ajuns şi în România. După ce Italia a devenit a patra cea mai infectată ţară de coronavirus, acum România este în alertă.

Şi asta pentru că mulţi români trăiesc în regiunile infectate, dar şi pentru că foarte multe persoane se întorc din acea zonă.

Acum după ce câteva persoane s-au întors din regiunile respetive, dar şi pentru că şi în România trăiesc mulţi italieni, o universitate din România a luat o decizie drastică.

Universitatea de Vest "Vasile Goldiş" din Arad a luat o decizie drastică, din cauza faptul că în unitatea de învăţământ studiază foarte mulţi italieni.

Această decizie a fost luată preventiv din cauza studenţilor italinieni, dar şi a numărului mare de îmbolnăviri şi decese provocate în Italia.

La cererea conducerii, pentru o perioadă de 14 zile, cursurile din întreaga universitate vor fi suspenmdate.

„Ținând cont de specificul Aradului ca județ de frontieră,  de numărul însemnat de cetățeni italieni care desfășoară diferite activități în județul  Arad și  luând în considerare  câteva aspecte apărute în mass-media în cursul zilei de duminică, în urma ședinței de astăzi Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a hotărât următoarele:

- Cetățenii care se prezintă în toate punctele de trecere a frontierei de pe raza Județului Arad din zonele afectate, vor completa un chestionar pus la dispoziție de către Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad, în care declară, pe propria lor răspundere, locația de îmbarcare precum și pe cea de destinație;
- Se va asigura permanență în toate punctele de trecere a frontierei cu medici din cadrul Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad;
- S-au identificat anumite spații pentru amenajarea eventualelor centre de carantină;
- Se va restricționa accesul vizitatorilor în Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad;
- Conducerea Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad va solicita aprobarea Ministerului Educației și Cercetării pentru suspendarea cursurilor pe o perioadă de 14 zile, cu recuperarea activităților didactice și modificarea structurii anului universitar.

Pentru orice situație de urgență a studenților, universitatea pune la dispoziție un număr de telefon Help Desk UVVG 0748988884.

Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad a informat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență că, până în prezent, nu au fost înregistrate cazuri care să necesite izolare într-un centru de carantină. 

Biroul de presă al Prefecturii Arad”, se arată în comunicatul Prefecturii Arad.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro