Operatoarea 112 din Zalău care a umilit o mamă de etnie romă a fost concendiată

Operatoarea 112 din Zalău care a umilit o mamă de etnie romă a fost concendiată © Arhiva

Atitudinea nepotrivită a operatorilor de la 112 a fost scoasă la iveală încă o dată, în primăvara  anului trecut, atunci când o angajată a jignit o mamă de etnie romă.

Toată opinia publică a fost indignată de atitudinea angajatei, după ce a apărut o înregistrare în care a umilit şi înjurat o femeie de etnie romă. Apelanta sunase pentru a cere ajutor, după ce ea şi copilul ei au fost bătuţi în autogara din Zalău.

Femeia îşi ţinea în braţe bebeluşul de numai câteva luni, iar de mână un copil de câţiva ani, în momentul în care a fost agresată de şoferul autobuzului.

Imediat după incident, Florica Moldovan a sunat la 112 să ceară ajutor, doar că, surpriză! Victima nu a primit ajutor, ci umilinţă. Operatoarea i-a adresat cuvinte precum “nebună”, “cioară”.

După ce imaginile în care se vede că femeia este agresată au ajuns virale pe internet, o fundaţie pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului a iniţiat mai multe demersuri pentru a o ajuta pe victimă.

Astfel FACIAS a solicitat reprezentanţilor STS să ia măsuri împotriva operatoarei care nu a avut o conduită corespunzătoare.

După aceste solicitări, STS a dat asigurări că  va lua ”cele mai drastice măsuri”. Reprezentanţii au anunţat că după investigaţia internă a reieşit faptul că cele sesizate în mediul public au fost adevărate. Astfel, persoana responsabilă de întregul scandal nu mai face parte din sistem, fiind concediata.

De asemenea, STS a început un program pentru a retesta psihologic toţi operatorii 112, dar a iniţiat şi un program pentru a le creşte rezistenţa la stres.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro