Orașele din România unde angajații au cele mai mari salarii. Pe ce loc se clasează Bucureștiul
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 01.02.2023 la 16:34
Actualizat pe 01.02.2023 la 16:34
Un studiu recent arată în ce orașe angajații sunt plătiți cel mai bine. Spre deosebire de alte localități în care venitul este cel mediu, alte categorii de angajați se bucură de mai mulți bani. Și Capitala a fost inclusă în top, dar alte orașe importante au ocupat primele poziții.
- Orașele cu cele mai mari salarii din țară
- Pe ce loc se regăsește Capitala
Un studiu recent arată că alte orașe precum Cluj, Timișoara și București ocupă locurile fruntașe într-un top al zonelor în care angajații sunt cel mai bine plătiți. Totodată, au fost identificate și orașele în care angajații primesc, lunar, salariul minim pe economie, cum ar fi Argeș, Hunedoara și Teleorman.
Cluj și TImișoara, în topul orașelor cu cele mai mari salarii din țară
Potrivit studiului, angajații din București au în continuare cele mai mari venituri, în jurul sumei de 4.500 de lei lunar. Următorul loc este ocupat împărțit de Timișoara și Cluj, orașe în care angajații au salarii în jur de 4.000 de lei lunar. Și Sibiul ocupă același loc, iar pe poziția următoare se află Iași, cu un venit lunar de 3.500 de lei.
Totodată, au fost identificate și orașele în care angajații au cele mai mici salarii, așa cum arată datele despre Costești din județul Argeș, Vulcan din județul Hunedoara, Fetești, județul Ialomița ori Turnu Măgurele (Teleorman). Diferența dintre salariile din orașele în care angajații sunt bine plătiți și cei care au venituri mici este cuprinsă între 2.500 și 3.000 de lei.
Cât despre domeniile în care angajații au cele mai mari salarii, retailu, împreună cu industria ospitalității și alimentară se află în topul clasamentului, aspect corelat și cu numărul mare de locuri de muncă disponibile în prezent.
Și cei care lucrează în tranport au salarii mari, dar specialiștii spun că în astfel de situații, distincția salarii mari - venituri mici este una discutabilă, având în vedere că acest lucru depinde de mai multe criterii, printre care vechimea ori tipul și durata deplasărilor.
Într-o hotărâre adoptată de Guvern la finalul acestui an, se decide creșterea salariului minim pe economie la 3.000 de lei, înregistrând o creștere cu 17,6%, ceea ce înseamnă o mărire de 450 de lei.
Citește și: Cel mai frumos oraș din România. Toți străinii sunt impresionați când ajung aici