Orașul din România acoperit de un nor uriaș în această dimineață. Oamenii au crezut că sunt loviți de tornadă!
Publicat pe 05.10.2022 la 10:39 Actualizat pe 05.10.2022 la 10:40
În această dimineață, orașul Iași a fost acoperite de un nor neobișnuit. Cel puțin asta au declarat localnicii. Speriați de fenomenul care s-a produs pe cer, aceștia au crezut că vine tornada. Un nor Cumulus luminat de razele soarelui la răsărit, fenomen produs la ora 7.30 - 7.50.
- Orașul din România acoperit de un nor uriaș în această dimineață
- Oamenii au crezut că sunt loviți de tornadă
Oamenii s-au speriat foarte tare în momentul în care pe cer a apărut un nor care, după spusele lor, acesta ar fi semănat cu o tornadă, sau cu cel provocat de o explozie nucleară.
Iași, acoperit de un nor uriaș în această dimineață
În această dimineață, localnicii din Iași au fost foarte speriați în urma unui fenomen produs pe cer. În timp ce aceștia credeau că vine tornada, specialiștii au explicat cum un nor Cumulus luminat de razele soarelui la răsărit a apărut pe cer în intervalul orar 7.30 - 7.50. Zeci de oameni au fotografiat fenomenul meteo, urmând ca mai apoi acestea să apară pe rețelele sociale.
Acest fenomen este un nor Cumulus, care a fost luminat de razele soarelui. Meteorologii susțin că fenomenul este unul destul de rar şi se produce doar dimineaţa, atunci când soarele luminează doar o porţiune a cerului. Acesta este declanșat din două formățiuni noroase, nori stratiformi care se află la altitudine şi care sunt specifici pentru această perioadă a anului, dar şi un nor Cumulus, care s-a format în urma instabilităţii atmosferice din ultimele zile.
Fenomenul produs a fost explicat de experții celui mai mare furnizor de servicii meteorologice din Germania. Aceștia au susținut că în momentul în care soarele strălucește, o parte din apă de la suprafața pământului se evaporă și capătă formă gazoasă, și anume vaporii de apă.
Aerul cald urcă și, astfel, urcă și vaporii de apă pe cer. La înălțime, aceștia se răcesc și se adună sub formă de picături în jurul unor altor particule minuscule de praf sau fum, creându-se un nor. Un nor este alcătuit, prin urmare, din miliarde de picături de apă. Și, pentru că fiecare picătură de apă este extrem de ușoară, norul plutește în atmosferă și nu poate cădea.
CITEȘTE ȘI: Un bărbat a găsit pe plajă peste 100 de milioane de euro. Ce a făcut cu suma de bani