Orașul din România care va avea un parc fotovoltaic cu peste 15.000 de panouri. Marcel Boloș: "E o premieră... "
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 01.04.2023 la 16:58
Actualizat pe 01.04.2023 la 16:58
Premieră în România! Un oraș din țara noastră va avea un parc fotovoltaic cu peste 15.000 de panouri. În ce zonă a țării noastre va fi construit și la ce sumă se ridică investiția. Anunțul făcut de Marcel Boloș.
- Orașul din România care va avea un parc fotovoltaic cu peste 15.000 de panouri
- Marcel Boloș spune că va fi o premieră în țara noastră
Peste 90 de milioane de euro vor fi alocate județului Bihor pentru dezvoltarea comunităților. O parte din acestă sumă va fi investită într-un parc fotovoltaic cu peste 15.000 de panouri. Potrivit declarațiilor lui Marcel Boloș, acest parc fotovoltaic va fi o premieră în România.
Parc fotovoltaic cu peste 15.000 de panouri
Municipiul Oradea va fi primul oraș din România care va avea un parc fotovoltaic cu peste 15.000 de panouri. Ministrul Marcel Boloș a declarat că au fost desemnate 6 contracte care aduc noi investiții de peste 90 milioane de euro în județul Bihor, investiții în sectoare esențiale pentru a crește calitatea vieții locuitorilor, dar și pentru economie.
"Nu este un secret că Oradea este unul dintre locurile în care revin mereu cu bucurie, iar unul dintre motive este dinamismul dezvoltării comunității. (...) Peste 70.000 de locuitori din județ vor avea acces la rețeaua de apă, vor exista 16 centre de colectare a deșeurilor prin aport voluntar, iar municipiul Oradea va avea un parc fotovoltaic cu peste 15.000 de panouri care are componentă de comercializare, respectiv va produce energie verde, ceea ce este o premieră în România, astfel încât să valorifice cât mai bine potențialul de energie solară și să treacă într-o nouă etapă a dezvoltării, toate aceste proiecte fiind finanțate prin POIM.", a declarat ministrul Marcel Boloș, scrie antena3.ro.
Oradea, orașul din România, într-o continuă dezvoltare
În ultima perioadă, despre Oradea se spunea că vrea să devină primul oraș din România care își produce singur energia electrică, după ce a fost aprobat de către consilieri indicatorii tehnico-economici pentru proiectul "Instalație de producere și stocare hidrogen pentru producerea energiei electrice și termice".