Orașul din România unde mirii care vor să se căsătorească în zilele nelucrătoare vor scoate mai mulți bani din buzunar. Cu cât va crește taxa în 2024
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 14.11.2023 la 23:11
Actualizat pe 14.11.2023 la 23:11
Într-un oraș din România, autoritățile au decis să propună ca taxa pentru oficierea căsătoriei să fie mai mare în zilele nelucrătoare. Așadar, începând cu anul următor, mirii care vor dori să se căsătorească în zilele în care nu se lucrează, sau doresc ca ofițerul de stare civișă să se deplaseze într-o anumită locație, vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar.
- Un oraș din România crește taxa pentru oficierea căsătoriei în zilele nelucrătoare
- Mirii vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar
În Constanța, mirii care vor dori să se căsătorească în zile nelucrătoare vor fi nevoiți să plătească o taxă mai mare, după ce autorităţile au lansat în consultare publică proiectul de modificare și completare a Hotărârii Consiliului Local nr. 339/2023, privind stabilirea impozitelor și taxelor la nivelul municipiului Constanța în anul 2024, scrie antena3.ro.
Orașul din România unde mirii care vor să se căsătorească în zilele nelucrătoare vor scoate mai mulți bani din buzunar
Potrivit informațiilor sursei menționate anterior, în Constanța, taxa pentru oficierea căsătoriei în zilele nelucrătoare: sâmbătă, duminică și sărbătorile legale, ar urma să crească. Așadar, mirii care își doresc să se căsătorească în zile în care nu se lucrează, vor fi nevoiți să plătească suma de 500 de lei, față de 350 de lei, cât este în prezent.
De asemenea, cei care doresc ca ofițerul de stare civilă să se deplaseze într-o anumită locație pentru a oficializa căsătoria: grădini publice, parcuri, muzee sau alte locuri în aer liber, vor plătu de la 1.500 de lei, cât este în prezent, 2.500 de lei.
Orașul din România care va avea un parc fotovoltaic cu peste 15.000 de panouri
Un oraș din țara noastră va avea un parc fotovoltaic. Peste 90 de milioane de euro vor fi alocate județului Bihor pentru dezvoltarea comunităților. O parte din acestă sumă va fi investită într-un parc fotovoltaic cu peste 15.000 de panouri.
"Nu este un secret că Oradea este unul dintre locurile în care revin mereu cu bucurie, iar unul dintre motive este dinamismul dezvoltării comunității. (...) Peste 70.000 de locuitori din județ vor avea acces la rețeaua de apă, vor exista 16 centre de colectare a deșeurilor prin aport voluntar, iar municipiul Oradea va avea un parc fotovoltaic cu peste 15.000 de panouri care are componentă de comercializare, respectiv va produce energie verde, ceea ce este o premieră în România, astfel încât să valorifice cât mai bine potențialul de energie solară și să treacă într-o nouă etapă a dezvoltării, toate aceste proiecte fiind finanțate prin POIM.", a declarat ministrul Marcel Boloș, scrie antena3.ro.