Orașul din România unde părinţii au înfiinţat o brigadă antidrog. Cum încearcă aceștia să prevină consumul de substanțe interzise în rândul minorilor
Publicat pe 30.09.2023 la 19:53 Actualizat pe 30.09.2023 la 19:53
Părinții sunt disperați și nu știu ce să mai facă să își ferească coipiii de consumul de substanțe interzise. Ei bine, pentru a preveni această acțiune în rândul minorilor, într-un oraș din țara noastră părinții au înființat o brigadă antidrog. Iată metoda cu care părinții vor să își țină copii la distanță de substanțele psihoactive!
- într-un oraș din România părinţii au înfiinţat o brigadă antidrog
- Metoda cu care aceștia încearcă să prevină consumul de substanțe interzise în rândul minorilor
In ultimul timp, cazurile minorilor care sunt influentati sa consume substante interzise a crescut, in timp ce parintii sunt in alerta si cauta disperati solutii. Asa se intampla si in cazul unui oras din tara noastra, acolo unde a fost înfiinţată Brigada Părinţilor Antidrog.
Brașov, orașul din România unde părinţii au înfiinţat o brigadă antidrog
Ei bine, până în acest moment sunt peste 600 de oameni care au făcut front comun pentru a preveni consumul de substanţe interzise în rândul minorilor.
Mai mult decât atât, părinţii din Brașov învaţă de la psihologi cum să identifice dacă un copil se află în pericol în privința acestor substanțe psihoactivce, dar şi cum să se comporte atunci când află că propriul copil ar putea să aibă un astfel de viciu.
Metoda cu care se încearcă prevenirea consumului de substanțe interzise în rândul minorilor
În acest fel, pentru a preveni această situație, o femeie din Brașov, mamă a trei copii, care a realizat că toţi copiii săi ştiu foarte bine ce se întâmplă în şcolile din zonă, a decis să înființeze o brigadă antidrog.
"O conştientizare şi o spaimă profundă. Momentul decisiv a fost când un al doilea coleg al fiului meu a decedat. Şi era cunoscut ca o persoană consumatoare", a declarat Cristina Timariu, iniţiatoarea proiectului Brigada Părinţilor Antidrog.
"Este o necesitate a părinţilor, pe care am descoperit-o din multe discuţii pe care le-am avut împreună cu părinţii. Noi, la Comitetul Judeţean al Părinţilor, în special am avut discuţii despre legislaţie şi despre cum creem un mediu legislativ prietenos părinţilor şi copiilor", a precizat Cătălin Nan, preşedintele Comitetului Judeţean al Părinţilor Braşov.
În urma acestei idei, părinţii susţin aceste demers şi consideră că o mai bună informare despre substanţele de pe piaţă, dar şi despre modalitatea de comunicare cu proprii copii, sunt foarte importante.