Oraşul din România unde zmeura poate fi culeasă și în luna decembrie. Producătorii au rămas uimiți
Publicat pe 16.12.2022 la 15:54 Actualizat pe 16.12.2022 la 15:54
Există un oraș din România în care zmeura poate fi culeasă chiar și în luna decembrie. Acest proces i-a uimit pe mulți producători care au observat că pot cultiva acest fruct și în plin sezon de iarnă. Care este orașul din România unde zmeura poate fi culeasă și acum.
- Oraşul din România unde zmeura poate fi culeasă și în luna decembrie
- Producătorii au rămas uimiți
Zmeura nu este doar delicioasă, ci este una dintre fructele care oferă o mulțime de beneficii corpului uman. Acest aliment are un conținut scăzut de calorii și este bogată în fibre, vitamine, minerale și antioxidanți. Ea te poate preveni de diabet, cancer, obezitate, artrită, dar are și efecte efecte anti-îmbătrânire.
Aici zmeura poate fi culeasă și în luna decembrie
Schimbările climatice din ultima perioadă au adus transformări pentru toate plantele. În acest fel, producătorii de fructe pot cultiva produsele care se fac ion sezonul cald chiar și iarna. Acesta este și cazul unul unui bărbat din Buzău care culege și în această perioadă zmeură din cultura proprie.
Dănuț Panait este unul dintre cei mai mari producători de fructe de pădure din orașul Buzău. El are în spatele casei o uriașă plantație de zmeură, conform adevarul.ro.
Chiar și la jumătatea lunii decembrie, acesta continuă să culeagă o cantitate destul de mare de zmeură.
”Plantele continuă să genereze alte fructe. De la an la an ne confruntăm cu aceste temperaturi anormale, considerăm noi, cei care am avut o copilărie cu zăpezi mari. Practic, și noi suntem surprinși.”, a declarat Dănuț Panait, unul dintre producătorii din Buzău.
Producătorii au rămas uimiți
Dănuț Panait a marturisiot că nu a cules niciodată din plantația să pe timp de iarnă. Asta face acum, buzoianul care intră de două ori pe săptămână să adune zmeura din gradina sa.
Specialiștii spun că aceeste schimbări climatice derutează toate plantele. Tocmai acesta este motivul pentru care zm,eura a ajuns să fie cultivată și în plin sezon de iarnă.
”Plantele, datorită oscilațiilor de temperatură de la o oră la alta, de la o zi la alta, au intrat în derută. Ceasul lor biologic a fost dereglat și atunci apar aceste anomalii pe care le vedem acum.”, a declarat Costel Vânătoru, directorul Băncii de Resurse Genetice Vegetale Buzău.