Ordin şocant dat în cazul evadatului de la Jilava! Deținutul fugar rupe tăcerea!

+4 click pentru
galerie

Deținutul care a pus pe jar toată România după ce a evadat în mod absolut spectaculos de la Penitenciarul Jilava și care a fost prins abia după câteva zile, a dezvăluit motivul șocant pentru care a decis să sară gardul puşcăriei.

Constantin Valeriu Azamfirei se afla aproape de finalul unei pedepse de zece ani de închisoare pentru tâlhărie. La jumătatea săptămânii trecute, deținutul a evadat într-un mod care i-a surprins pe toți specialiștii în securitate ai sistemului penitenciar. În noapte de sâmbătă spre duminică acesta a reușit să escaladeze un gard de beton şi încă trei de sârmă ghimpată. Apoi a scăpat şi de o patrulă de poliţie dar şi de mai mulţi câini care l-au atacat și l-ar fi mușcat. Dat în urmărire națională, Azamfirei a fost prins abia duminică dimineață, în jurul orei 3.30, în timp ce dormea pe o bancă dintr-un parc din Călărași, după ce reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor s-au făcut de râs după ce, doar pe baza fabulațiilor unor copii, s-au apucat să blocheze străzi și să mobilizeze mai multe instituții de forță. Greu de prins și considerat extrem de periculos, fugarul fusese pus pe lista neagră, în condițiile în care, potrivit unor surse, cei care îl căutau primiseră undă verde să-l împuște mortal.

Dus mai întâi la Penitenciarul Slobozia, de unde a fost returnat la Jilava, bărbatul a povestit autorităților ce l-a determinat să evadeze într-un asemenea mod. Potrivit unor surse judiciare, acesta ar fi povestit că a decis să evadeze din disperare, după ce i s-ar fi comunicat că urmează să fie mutat pe o altă secție, unde sunt închiși mai mulți deținuți, dușmani de-ai săi, care intenționează să-l înjunghie. Motivul ar consta într- datorie neachitată de către Azamfirei, care ar avea să le dea o cantitate importantă de țigări, produse extrem de importante în pușcărie. Deși acesta ar fi vorbit cu unii angajați ai închisorii, aceștia ar fi rămas insensibili. Ca urmare, acesta a riscat totul pe cartea evadării.

După ce și-a sfâșiat mâinile în sârma ghimpată și a fost mușcat de câini, acesta a ajuns în șosea, unde a oprit un șoder de TIR. Bărbatul i-a povestit șoferului că tocmai a fost tâlhărit și bătut de niște necunoscuți. Omului i s-a făcut milă și l-a dus până la Oltenița, de unde a luat o altă mașină la ocazie care l-a dus până la Călărași.

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm și pe Facebook. Avem și Instagram.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro