Ordonanța militară numărul 6! Județul Suceava, intrat oficial în carantină

Ordonanța militară numărul 6! Județul Suceava, intrat oficial în carantină © facebook

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat în cadrul unei declarații de presă, care este primul județ din România intrat în carantină din cauza coronavirusului.

Municipiul Suceava este primul oraș intrat oficial în carantină, alături de alte opt comune din apropiere.

„Se instituie pe perioada stării de urgență măsura de carantinare în municipiul Suceava și în zona limitrofă formată din următoarele opt comune: Adâncata, Salcea, Ipotești, Bosanci, Moara, Șcheia, Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei.", a declarat Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne.

Situație alarmantă în județul Suceava

La momentul actual, în Suceava sunt 593 de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus, motiv pentru care măsura carantinării se va instituii în baza Ordonanței militare nr. 6, publicate în scurt timp în Monitorul Oficial.

De asemenea, Secretarul de stat Raed Arafat, a anunțat că există, la ora actuală, 2.109 cazuri confirmate de infectare cu noul tip de coronavirus și 65 de decese, în România.

„Din cele 2.109 cazuri, 593 se află în municipiul Suceava. În urma analizei INSP și în urma discuțiilor, am considerat din punct de vedere medical că trebuie luate măsuri suplimentare în zona Sucevei”, a spus Raed Arafat.

Val de morți în Suceava

În această seară au fost declarate 13 decese în rândul pacienților infectați cu COVID-9.

Decesele produse ar fi avut loc în ultimele zile, mai exact în perioada 22-29 martie, rezultatele fiind gata astăzi, când a fost făcut și anunțul.

"Este vorba de decese care s-au petrecut în ultimele zile. Ăsta e motivul pentru care apare brusc această cifră care impresionează. Nu înseamnă că aceste decese s-au petrecut astăzi”, a spus Horațiu Moldovan, pentru Antena 3.

Peste 100 de cadre medicale infectate

Sistemul sanitar este la un pas de colaps, după ce aproape 200 de cadre medicale din Suceava au fost infectate cu noul tip de coronavirus.

În total, în județul Suceava sunt infectate 181 de persoane din cadrul personalului medical, dintre care 43 medici, 70 asistente, 20 infirmiere, 7 îngrijitoare, și 41 de angajați din personalul auxiliar.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro