Ovule vândute ca la piaţă, sub nasul autorităţilor / Medicii din România, intermediari pentru clinicile din străinătate

+3 click pentru
galerie

În timp ce vânzarea de ovule este strict interzisă în România, fiind considerată trafic de organe, medicii de pe plaiuri mioritice au găsit o metodă ingenioasă de a sprijini tranzacţiile ilicite.

Împinse de sărăcie, tot mai multe tinere se arată dispuse să “doneze” ovule femeilor generoase care doresc să devină mămici. Un site dedică, de altfel, o rubrică specială traficului de organe, de unde cumpărătorii interesaţi pot achiziţiona rinichi la preţuri promoţionale, ficat la superofertă şi ovule provenite numai de la studente frumoase şi deştepte.

În încercarea de a găsi o clientă pentru ovulele ei, o tânără din Banat a postat un mesaj pe site-ul unei clinici din Capitală, în care a întrebat clar, cum poate să le vândă. Iar reprezentanţii clinicii i-au răspuns, la scurt timp, că o pot pune în legătură cu nişte medici din Grecia, ţară unde vânzarea de ovule nu este ilegală. Contactaţi de reporterii SPYNEWS, reprezentanţii clinicii din Bucureşti au declarat că, astfel, încearcă doar să le ajute pe “donatoarele de ovule”.

“Nu am încălcat nicio lege. Nu am făcut decât să punem o persoană în contact cu o clinică din Grecia, unde vânzarea de ovule nu este ilegală. De aici încolo, nu mai ţine de noi. Nu am făcut altceva decât să intermediem o întâlnire. Clinica din Grecia are personal care vorbeşte limba română, iar dacă pacienta este de acord cu termenii, se poate deplasa acolo, aşadar clinica noastră nu este implicată în niciun fel în această tranzacţie”, au declarat reprezentanţii clinicii din Capitală, în exclusivitate pentru SPYNEWS.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro