Pacient externat, mort pe scări la Spitalul de Urgenţă din Craiova! Medicii spun că el a insistat să plece acasă

Pacient externat, mort pe scări la Spitalul de Urgenţă din Craiova! I se montase un defibrilator cardiac © captură video

Scene dramatice s-au petrecut marţi, în curtea Spitalului de Urgenţă din Craiova. Un pacient în vârstă de 48 de ani, care tocmai fusese externat, a murit pe scările clinicii.

Bărbatul fusese internat timp de două săptămâni, având probleme cardiace grave. Medicii voiau să îi un defibrilator cardiac. De asemenea, în momentul în care a fost internat, suferea de o infecţie la un picior, după ce călcase într-un cui, scrie gds.ro.

„Pacientul, cu o suferinţă cardiovasculară extrem de severă, triplu coronarian, cu cardiomiopatie dilatativă ischemică, diabetic, a rămas internat în Clinica de Cardiologie. Aici a fost monitorizat permanent, continuând să facă tratament de cardiologie, iar în paralel s-a efectuat tratament cu antibiotic injectabil, conform antibiogramei, pentru plaga respectivă. Avea un focar de infecţie care trebuia eradicat pentru a putea să i se monteze acel defibrilator cardiac“, a spus Cristiana Geormăneanu, purtător de cuvânt al SJU Craiova. 

I-a fost administrat tratament pentru a fi eliminată infecţia, pentru a-i putea fi montat ulterior acel defibrilator. 

Medicii spun că bărbatul a cerut să fie externat şi să urmeze tratamentul acasă, urmând să se întoarcă în momentul în care infecţia de la picior va fi tratată în totalitate. Pe scările policlinicii a intrat în stop cardio-respirator şi nu a mai putut fi salvat.

"Pacientul insista încă de vineri să fie externat, să ajungă la domiciliu, dar medicul cardiolog a insistat să rămână în spital şi să facă aşa cum trebuie tratamentul pentru plaga respectivă şi să fie monitorizat. Astăzi (n.r. marţi), însă, pacientul a fost externat, trimis la domiciliu cu tratament antibiotic pe cale orală, urmând să revină la Cardiologie după ce se rezolvă focarul de infecţie, pentru montarea defibrilatorului cardiac. La externare, pacientul era într-o stare mult mai bună decât atunci când venise, dar la ieşirea din spital, prin policlinică, a făcut o tulburare de ritm cardiac, s-a instalat stopul cardiac. Familia a sunat la 112, solicitând ajutor. La locul respectiv a plecat o echipă medicală din Unitatea de Primiri Urgenţe, dar a sosit şi o ambulanţă a SAJ Dolj. S-au iniţiat rapid manevrele de resuscitare, pacientul a fost urcat în ambulanţă şi adus în UPU, cu manevrele de resuscitare în curs. S-au continuat o oră şi douăzeci şi cinci de minute manevrele de resuscitare, dar pacientul a deceda", a mai spus Cristiana Geormăneanu.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro