Pacienţi de la un spital TBC, duşi la votare cu microbuzul şcolar. Ce a avut de spus primarul

Pacienţi de la un spital TBC, duşi la votare cu microbuzul şcolar. Ce a avut de spus primarul © Arhivă

Caz şocant în Neamţ! Mai mulţi pacienţi de la un spital TBC au fost transportaţi duminică la o secţie de votare cu microbuzul şcolar. Iată ce a declarat primarul!

Pacienţii sunt de la Spitalul TBC din localitatea Bisericani, judeţul Neamţ. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) au deschis o anchetă la spital, după ce oamenii au fost transportaţi cu un microbuz şcolar, la secţiile de votare. 

În acest caz, primele informaţii spun că ar fi vorba despre 10 pacienţi despre care doctorii de la spital susţin că nu ar fi bolnavi de TBC, conform Direcţiei de Sănătate Publică (DSP). 

"Înţeleg că ar fi vorba de 10 pacienţi. Nu au procedat corect, trebuia organizată urna mobilă. Pacienţii au voie să plece din spital doar la externare sau investigaţii, deplasare care se face cu o Salvare. Medicii curanţi au precizat că aceşti pacienţi nu erau cu TBC, nu erau contagioşi, ci erau aproape de externare unii dintre ei. La prima vedere nu există un risc contagios dar trebuie să vedem foile de observaţie pentru a emite un punct de vedere oficial", a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Neamţ, dr Mirela Grădinaru, potrivit Antena 3.

Spitalul TBC vor trebui să dea foile de observaţie ale pacienţilor implicaţi, fiind solicitate de conducerea DSP Neamţ. În urma evaluării acestora, se va constata dacă a fost a existat orice urmă de risc contagios.

Ce a spus primarul despre acest caz

Primarul localităţii Alexandru cel Bun, Ion Rotaru, susţine că acest caz este de fapt o problemă falsă. Conform spuselor sale, maşina este sterilizată constant, mai ales acum, procedura repetându-se la câteva ore distanţă.

De asemenea, copiii locuiesc la blocurile din incinta sanatoriului și trec zilnic prin curtea spitalului, iar părinții lor lucrează acolo, conform mesagerulneamt.ro.

”Să nu-mi spună mie cineva că oamenii ăia se dezinfectează și își pun hainele la fiert în fiecare zi când vin acasă, că nu cred așa ceva. Și uite că n-a murit nimeni. Și nici nu va muri. Dacă nu le găseam un mijloc de transport să se ducă la vot aș fi fost acuzat că le-am obstrucționat dreptul de a-și exprima opțiunea. Dar așa sunt unii, care se pricep doar la comentat. Dacă nu faci, de ce nu ai făcut și dacă faci, de ce ai făcut. Nicicum nu e bine”, a declarat primarul, potrivit sursei menţionate.

Primarul susţine că au folosit microbuzul pentru a transporta pacienţii, deoarece nu s-a găsit altă maşină. Potrivit spuselor sale, aceasta a fost sterilizată cu substanţe speciale din dotarea Spitalului TBC.

”După lege, sanatoriul are dreptul la urnă mobilă, ceea ce s-a întâmplat la turul I, când 80 de bolnavi au votat. La turul al II-lea însă nu a fost solicitare de urnă mobilă de la spital până sâmbătă seara la ora 17, așa cum trebuia. Duminică, oamenii au început să comenteze și erau nemulțumiți, iar medicul m-a sunat să fac cumva să rezolv problema. Am sunat la vreo două firme de transport, dar nu am găsit mașini disponibile și atunci am folosit microbuzul școlii. Dar mașina a fost sterilizată și duminică seara, și azi dimineață, așa că nu există niciun risc pentru copii. Am folosit substanțe speciale din dotarea Sanatoriului TBC”, a mai spus primarul pentru aceeaşi sursă.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro