Panică într-o şcoală din Neamţ! Cinci elevi au ajuns la spital după ce s-au intoxicat în clasă cu monoxid de carbon

Panică într-o şcoală din Neamţ! Cinci elevi au ajuns la spital după ce s-au intoxicat în clasă cu monoxid de carbon © Arhivă

Scene de groază într-o şcoală din Neamţ! Mai mulţi elevi au fost transportaţi de urgenţă la spital, după ce au acuzat stare de rău. Copiii s-au intoxicat în clasă cu monoxid de carbon.

Panica s-a instalat azi dimineaţă, în jurul orei 09:00. Cinci elevi de la o şcoală din satul Petru Vodă, comuna Poiana Teiului, judeţul Neamţ, au ajuns pe mâinile medicilor după ce s-au intoxicat cu această substanţă.

După ce au respirat aerul cu monoxid de carbon, cinci copii au început să se simtă rău, iar o elevă în vârstă de 12 ani a fost găsită de medici în stare de semiconştienţă.

La şcoala în care a avut loc incidentul, au ajuns imediat mai multe echipaje de salvare. Două ambulanţe SMURD, pompierii din comună şi două echipaje ale Serviciului de Ambulanţă au intervenit imediat pentru starea de sănătate a copiilor.

Fetiţa de 12 ani a fost dusă de urgenţă la spital. După puţin timp, încă patru elevi au urmat-o, ajungând la spital după ce au primit asistenţă medicală în cadrul şcolii.

În urma cercetărilor efectuate în cadrul unei anchete, cauza a fost vântul puternic care a bătut în zona în care se afla şcoala. Acest fapt a făcut ca gazele provenite de la centrala termică a instituţiei de învăţământ să ajungă în clasa în care învăţau elevii.

În acelaşi timp, Pompierii au mai descoperit că în noiembrie anul trecut celor de la conducerea şcolii li s-au adus la cunoştinţă problemele de la centrală, dar aceştia nu au luat nicio măsură în acest sens.

Din fericire, elevii intoxicaţi au fost externaţi din spital. Activitatea şcolii a fost sistată.

În urma acestui caz, cei 134 de elevi ai şcolii din satul Petru Vodă vor sta acasă. Aceştia vor reveni la şcoală după ce problemele menţionate anterior vor fi rezolvate.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro