Panică la spitalul din Petroșani, după ce o femeie a fost depistată cu COVID-19. Toți pacienții sunt în carantină

Panică la spitalul din Petroșani, după ce o femeie a fost depistată cu COVID-19. Toți pacienții sunt în carantină © Arhivă

Stare de alertă la spitalul din Petroșani, după ce o pacientă a fost depistată cu virusul ucigaș din China. A fost declanșată o anchetă epidemiologică!

Scene de panică la spitalul din Petroșani. O femeie care a fost internată în instituția medicală a fost confirmată, marţi seara, cu COVID-19.

Autoritățile au deschis o anchetă epidemiologică pentru a afla câte persoane au intrat în contact direct cu pacienta infectată cu coronavirus.

Femeia depistată cu COVID-19 se afla în izolare la domiciliu, însă a părăsit locuința pentru a merge la Spitalul din Petroşani, deoarece prezenta dureri lombare, loc în care a fost internată.

Femeia în vârstă de 26 de ani din judeţul Hunedoara, care a fost disgnosticată cu virusul din china, a fost amendată anterior pentru că a părăsit locuința, în care a susținut că se autoizolează. Pacienta se întorsese în ţară din zona Veneto pe data de 1 martie.

Acum, toate persoanele cu care femeia a împărțit salonul sunt izolate. De asemenea, nicio persoană nu va putea fi externată până ce nu vor ajunge rezultatele testelor pentru coronavirus, potrivit autorităților din Hunedoara.

„142 de persoane sunt în izolare în judeţ. La Spitalul din Petroşani a început ancheta epidemiologică să se vadă când s-a dus femeia la consult, cu ce medici a luat legătura. Apoi se va lua o decizie. Spitalul Petroşani este în carantină, oricum. Medicii nu sunt în izolare, vom vedea ce măsuri a luat DSP de aseară (marţi seara-n.r.) şi până acum. Pacienţii care au stat în spital cu doamna confirmată cu noul coronavirus sunt în spital, în izolare, iar cei care trebuiau externaţi nu li s-a făcut externarea. Rămân acolo pentru a fi testaţi. Ancheta epidemiologică a început imediat ce s-a confirmat prezenţa virusului acolo. Ancheta epidemiologică durează ceva pentru că nu ştim ce schimb a fost sâmbătă-duminică, pe unde a intrat femeia, pe la Urgenţe sau..., dacă a făcut triajul, pe unde s-a dus şi pe unde a ajuns până în secţia de neurologie sau unde o fi ajuns. Medicii şi epidemiologii de la DSP sunt acolo, în Valea Jiului”, a spus Lucian Morogan, reprezentant al Prefecturii Hunedoara, potrivit Mediafax.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro