Panică la Spitalul pentru Copii „Marie Curie”! O asistentă a fost confirmată cu coronavirus

Panică la Spitalul pentru Copii „Marie Curie”! O asistentă a fost confirmată cu coronavirus © Arhivă

Alertă la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Curie”.  O asistentă a fost confirmată cu Covid-19. 

Asistenta ar fi intrat în contact cu patru angajați din Marie Curie, care nu sunt însă doctori. În acest moment, femeia se află internată la Spitalul Victor Babeș.

Pe data de 8 martie, asistenta de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Curie” a participat la un eveniment alături de o familiei. Ulterior, și membrii acesteia au fost diagnosticați cu virusul ucigaș din China.

"Este vorba de o doamnă asistentă care a fost la un eveniment în data de 8 martie cu o familie. Această familie a fost ulterior confirmată ca fiind pozitivă pentru infecţia cu noul coronavirus. În cursul zilei de marţi doamna a aflat de această suspiciune în momentul când era la serviciu. Perioada cât a stat dânsa la serviciu a fost destul de scurtă, sub o oră. Aflând de această suspiciune, s-a autoizolat ea şi familia ei şi a fost confirmată pozitiv cu infecţia cu noul coronavirus", a precizat medicul epidemiolog Carmen Murariu, de la Spitalul Marie Curie, potrivit Observator.tv.

În aceste clipe se iau toate măsurile pentru a autoizola persoanele cu care aistenta a intrat în contact direct, potrivit spuselor lui Carmen Murariu.

Conform surselor medicale, asistenta medicală diagnositcată cu Covid-19 este de la banca de lapte a Spitalului Marie Curie, potrivit aceleiași surse.

În același timp, sursele declară că asistenta ar fi intrat în contact direct cu persoane infectate cu coronavirus pe filiera Spitalul Gerota.

După data de 8 martie, asistenta a fost liberă și nu a venit la spital. Femeia s-a autoizolat abia marți.

"Persoane directe din câmpul ei de activitate au fost trei şi pe drum până la serviciu s-a mai întâlnit cu o altă doamnă asistentă din altă secţie, cu care a acţionat peste 15 minute", a mai spus medicul epidemiolog Carmen Murariu.

Carmen Murariu a spus în continuare că astăzi a venit confirmarea de coronavirus în cazul asistentei, iar celelalte persoane au fost autoizolate.

"Doamna care este confirmată e în izolare de atunci la domiciliu şi venind astăzi confirmarea am autoizolat şi celelalte persoane. [...] Dezinfecţie se face în mod constant, periodic. De minim trei ori pe zi cu toate substanţele care au indicaţie pentru acest tip de virus: dezinfecţie rapidă asupra suprafeţelor cu produse pe bază de alcool, dezinfecţie cu dezinfectant de nivel înalt pe bază de clor. Deci măsurile se iau în mod constant. Sigur că acum intensificăm măsurile", a mai spus Murariu.  


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro