Panică pentru sute de elevi din Bacău! Minorii au fost evacuaţi din căminul liceului pentru a fi cazaţi suspecţii de coronavirus

+3 click pentru
galerie

Panică pentru sute de elevi din Bacău! Minorii au fost evacuaţi din căminul liceului pentru a fi cazaţi suspecţii de coronavirus © Captură Video

Câteva sute de elevi au fost evacuaţi de către autorităţi după ce s-a decis transformarea căminului liceului în centru de carantină pentru suspecţii de coronavirus. 

Seara trecută, sute de elevi au fost evacuaţi din căminul Colegiulului Tehnic de Comunicații Nicolae Vasilescu Karpen. Decizia a fost luată după ce un val de români a venit din zonele afectate de virus din Italia şi au aterizat pe aeroportul din Bacău.

Părinţii elevilor evacuaţi nu au fost înştiinţaţi de această decizie a autorităţilor, astfel că oamenii s-au dus la Prefectură pentru a-şi striga nemulţumirea şi indignarea.

"Nu poţi să scoţi 260 de copii din cămin fără prezenţa părintelui. Copiii sunt minori, sunt cu sacii şi cu valizele după dânşii, la ora asta...", a spus un părinte revoltat.

Unde stau acum elevii evacuaţi din cămin

Unii elevi au apelat la rudele, colegii şi prietenii din Bacău pentru a fi găzduiţi pe perioada crizei, iar alţii au fost cazaţi la căminul Colegiului Ferdinand.

Cei mai indignaţi sunt părinţii elevilor grădiniţei care funcţionează la parterul căminului. Ei au fost anunţaţi că instituţia se va închide pe perioadă nedeterminată. Copiii mai mari, de gimnaziu şi liceu, sunt totuşi nevoiţi să meargă astăzi la cursuri.

Unul dintre elevi chiar a reacţionat împotriva acţiunii autorităţilor din Bacău.

"Locuiesc de 3 ani în acel cămin, deci pur și simplu mi se pare extrem de proastă decizia, cum să dai ordin să plece aproape 300 de copii până la ora 22:00, mi-e milă de frații de peste Prut care nu știu ce să facă, nu știu unde să se ducă. Unii profesori au fost sufletiști și i-au luat la ei acasă! Deci sper să fie doar o glumă proastă și să revină totul la normal! Da, zeci de părinți sunt acum la poarta liceului și sunt extrem de revoltați și îngrijorați. Acum ce fac, dragă Prefectură? Naveta 50 de km?", a declarat pentru zdbc.ro Robert Onițoiu, elev al colegiului.

Ce face Prefectul oraşului pentru a linişti populaţia

Căminul Colegiului N.V. Karpen a fost stabilit ca fiind singura locaţie din Bacău care îndeplineşte toate condiţiile legale pentru a fi transformat în centru pentru suspecţii de coronavirus. 

Prefectul Liviu Miroșeanu le-a promis însă părinţilor şi elevilor supăraţi că o să găsească o soluţie, acest lucru urmând a fi discutat astăzi, în sedinţa Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Se doreşte găsirea unei alte alternative de plasare a persoanelor în carantină, cel mai probabil în afara oraşului, pentru ca cetăţenii să nu fie afectaţi.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro